Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Smakisar går inget vidare...

Skrivet av Lena med Alexander 7 månader
Hej, skriver inte så ofta men läser ibland! Jag har gett A smakportioner i ungefär en månad, och han är intresserad, men bara en tesked ungefär, sen är det stopp. Så vi är fortfarande och harvar med potatis, mosad palsternacka etc. Är det fler som inte är så intresserade? Jag är inte stressad över det men det hade ju inte gjort något om han kunde äta lite gröt så att man inte behövde noja över hungrig bebis när man är på Ica och handlar och pappa är hemma...
Svar på tråden: Smakisar går inget vidare...

Jag hade stora problem

Jag började iofs tidigt vid redan 4 månader då hon verkade intresserad. Men första försöket fick avbrytas då magen inte var riktigt klar utan hon fick magont. Försök 2 så var hon kapitalt ointresserad. Försök 3. Ont i magen. Försök 4 så gick det helt plötsligt, men det var först när kött kom i grönsakerna som det blev riktigt intressant. Plus när jag slutade med den där äckliga gröten (citat agnes) och gav välling istället. Nu är hon så matglad att det är löjligt. Så kanske en paus. Testa med nåt annat. Lycka till!
Skrivet av    aasha

ge nå´t gott istället

skrev i ett inlägg tidigare (eller om det var på ankomst 04/05?) att vem vill öppna munnen för en sked om det inte kommer nå´t gott? Jag har gett mangopuré, bananskrap och majspuré i början och det har gått jättebra Lycka tilL!
Skrivet av    Charlotte & co

Kan du inte?

Ha lite urpumpad mjölk i kylen frysen? Så slipper du känna dig stressad. Lillan äter bröstmjlk med sked jättefint, drickskålen fungerar också rätt bra (själaglad om vi slipper diska nappflaskor!) Smakisar ska ju vara små portioner som teskedar. Han tar så mkt han klarar och är intresserad av.
Skrivet av    Lingling

Inte så kul här heller..

d v s Elisa är ganska ointresserad av mat. Nu får jag dock i henne en del grönsakspuré till lunch, så ammar jag efteråt, och så lite frukt till mellanmål. Gröt har vi testat men det gillar hon inte, och välling har jag inte provat än då jag ammar och tycker inte att det är så viktigt. Skulle jag behöva vara borta kan man ju ge ersättning istället. Jag tror helt enkelt vissa barn är så här, matintresset kommer senare, de har fullt upp med att undersöka annat just nu. Så länge din kille går upp i vikt och verkar må bra är detta ingen katastrof i ett par månader till i alla fall.
Skrivet av    Katta med Elisa 050323

Artiklar från Familjeliv