Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Turkiet - pengar????

Skrivet av Marianne m. Sandra 0004 & Lovisa 0203
Hej! Vi åker till Turkiet - Side, i morgon. Vad skall vi ha för pengar? Vi har Euro, ska växla lite turkiska pengar innan vi åker (ca 500 kr) och ska ta med svenska pengar. Men vilka valörer? Och vad ska man ha mest av, kr eller euro?
Svar på tråden: Turkiet - pengar????

Vi hade bara euro med oss, vi var också i side

Skrivet av    sandra

Och vi hade bara lira.

+ kortet där vi tog ut lira.
Skrivet av    Kulan

vi bodde i colakli

6 km utanför side,tog en dolmus dit en dag,kostade 2 euro..alla priser står oftast i både euro o lira, dom älskar euro där nere, men kolla runt innan ni köper,priserna varierar stort och pruta rejält! där är ca trettio grader nere nu, ni ska säkert få en härlig semester! Vilket bolag åker ni med..?
Skrivet av    sandra

Vi hadde bara lira och kort *imt*

Skrivet av    Torhill

Ving

reser vi med - det ska bli jätteskönt att åka! Tack för svaret :-)
Skrivet av    Marianne m. Sandra 0004 & Lovisa 0203

Tack alla!

Jag ska alltså inte ta med svenska kontanter utan det räcker med kortet?
Skrivet av    Marianne m. Sandra 0004 & Lovisa 0203

Japps!

Räcker med kortet. fast en uttagsavg blir det på de flesta kort. Fast det tycker jag det är värt att slippa resa med en massa kontanter!
Skrivet av    Kulan

vi växlade

på Forex Sturup till turkiska lira. Som extra hade vi svenska kontanter och euro. Förr tog de bara euro på flygplatsen i Antalya men efter valutarevideringen vid årsskiftet så går det bra med lira överallt. trevlig resa!
Skrivet av    smamma

enbart lira.

vi använde bara lira och vi växlade till oss lira både ifrån kort, svenska kr och ifrån kort. Vi använde SEK till att betala deponering för poolhanddukar och kassaskåp. Dem fick vi ju åter vid hemresa. Då vi skulle hem betalade vi allt vi hade handlat på hotellet med kort(Visa) och de hade dragit mindre än vi hade räknat ut då vi kom hem. Det var ju postivt.
Skrivet av    gijo

både euro och lira

Hej! Kom hem i måndags från Kemer. I Kemer och i Antalya som vi besökte en dag var det euro som gällde. En del blev rent ut sagt sura om man ville använda lira. En bra princip är att vill de ha betalt i euro ge euro och tvärtom. Annars riskerar du att de lurar dig på växlingen.
Skrivet av    ami

Artiklar från Familjeliv