Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nötallergi på äldre dar?

Skrivet av Allergisk?
Kan man bli allergisk mot nötter på äldre dar (30+)?

Efter att ha ätit Pigall, som ju innehåller bl.a. hasselnötter, började det klia i övre delen av halsen på mig. Ungefär som när man har halsfluss på gång men högre upp/längre fram i munnen. Det höll i sig i nån timme och kändes lite, lite svullet men jag hade aldrig några problem att andas.

Är det troligt att jag fått en (mild) allergisk reaktion på nötterna (trots att jag aldrig varit allergisk mot något tidigare)? Eller är det mer troligt att kliet beror på nåt helt annat?
Svar på tråden: Nötallergi på äldre dar?

Jag fick

min hasselnötsallergi när jag var 25. Har haft andra diffusa allergier redan från barnsben men alltid kunnat äta hasselnötter.
Skrivet av    Helen mT&S

Ja tyvärr...

har erfarenhet av att ha fått allergi i vuxen ålder, även om en del av min allergi är medfödd. Min mamma var aldrig allergisk som barn och blev allergisk i 45-årsåldern. Låter misstänkt likt reaktion oå nötter, så se upp med det, allergin kan förvärras om du fortsätter äta hasselnötter.
Skrivet av    Mizen_m_två

Min pappa är 63

och han fick för för ca 2 mån sedan en jätte allergichock efter att har ätit en chokladkaka med nötter i. Han svällde upp så mycket i ansiktet att näsan inte syntes, han har i hela sitt liv ätit jordnötter minst 2 dagar i veckan. Det kom helt plötsligt.
Skrivet av    Annelie

Tack för era svar!

Jag tror jag ska ta det lite försiktigt med nötter i fortsättningen. Och om jag ska testa att äta något mer med nötter ska jag göra det hemma, där jag har tillgång till både antihistamin och Betapred. Och bara om gubben är hemma samtidigt. ;-) Eftersom jag har barn som är allergisk mot nötter är jag redan nu noggrann med att inte köpa mat med nötter i, så det innebär egentligen inte någon större förändring för mig.
Skrivet av    Allergisk?

Artiklar från Familjeliv