Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Full ammning här fortfarande..

Skrivet av Ammis med Alicia 02 o Ella 0405
..är jag helt ensam om det nu?

Jag tror att min Ella vill ha mer mat, problemet är att hon inte vill ha nagot av det jag har att erbjuda. Hon gillar inte sin välling (mer mjölk än välling i det här landet), hon gillar inte sina smakisar savärst heller: varken gröt eller annat.

Vad gör man.
Fortsätter att insistera antar jag..
Svar på tråden: Full ammning här fortfarande..

Testa frukt då!

Testa att ge bananmos eller päron, äpple, mango etc. Man måste inte börja med \"äckliga saker\" som potatis & gröt utan kan börja med sånt som faktiskt smakar mums för en bebis! När väl intresset är väckt tycker jag det brukar vara lättare att fortsätta med all möjlig mat! /mie
Skrivet av    mie.

Kanske är hon

inte redo. Ta det lugnt skulle jag göra. Man kan vänta tills dom är 9 månader med att börja med smakisar sa dom på mitt BVC. Tycker att det finns bra info här: http://www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-when.html Lycka till!
Skrivet av    Lo

Här

ammas det inte fullt längre men typ 99% elelr nåt. troläter om hon får en brödbit att tugga pålungen , eller en pastaskruv, eller en kycklingbt. Blodpudding var en klar hit men bara om det var i bitar. Puréer och mos vägrar hon. Malde havregryn fint för att kunna göra en gröt till henne men den kräktes hon av, min frukostgröt däremot var riktigt smaskens så mitt råd är att prova lite grövre mos eller till och med bitar. Vill du fortsätta med rotfrukterna så mosa potatisen grovt med en gaffel utan något i och ge.
Skrivet av    Sterna m R -0208 o Rebecca 050405

Lillan är ju inte sex månader än så vi har inte satt igång ngn smakiskampanj. Hon har fått smaka lite fast mat vid enstaka tillfällen, max fem. Banan var inte gott. Potatis nja. Bäst var potatis och palsternacka som kokt med i en falukorvsgryta och mosades med spadet, men bara lite för det var ju salt och dant. Sedan mosade vi potatis och palsternacka med bröstmjölk och olja men det var inte lika gott :) Sugit på en äppelbit också, det gillade hon. Hon ser alltid väldigt intreserad ut när vi äter iaf. Oroa dig inte det kommer! Välling behövs inte, och man kan klara sig utan gröt med:)
Skrivet av    Lingling

Har till för

några dagar sedan helammat. Sedan fick tofflan plötsligt kläm på hur man hanterar palsternackspurén, så hon får kanske i sig en tesked sådant. Mer är det inte. Hon verkar inte ha bråttom.
Skrivet av    ulrica, hugo & karoline

Artiklar från Familjeliv