Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Min sambo har börjat tveka! *tjejnamn önskas*

Skrivet av cerlise & lilla trean bf 12 juni -06

Han har tidigare yckt att namnet Mimmi är fint men nu...nu börjar han tveka! = (((

Så behöver jag er hjälp!

Tjejnamn som ni tycker är fint ihop med syskonens namn (Annie & Alice). Det ska INTE börja på bokstaven A = ) Gärna äldre och lite klassiska namn! Och gärna lite kortare namn som syskonens namn...
Svar på tråden: Min sambo har börjat tveka! *tjejnamn önskas*

Kanske:

Maja Ida Alva Klara Elina
Skrivet av    Sarah m 2:an bf 1/6 -06

Förslag!

Försöker lite... Annie, Alice och Hilma Annie, Alice och Malva Annie, Alice och Siri Annie, Alice och Hedvig Annie, Alice och Tyra Annie, Alice och Ingrid Annie, Alice och Ängla Annie, Alice och Saga Annie, Alice och Märta Annie, Alice och Clara Annie, Alice och Svea Annie, Alice och Minnea Annie, Alice och Minna Annie, Alice och Lovisa Annie, Alice och Lova Annie, Alice och Timea Annie, Alice och Embla Annie, Alice och Viola Annie, Alice och Estrid Annie, Alice och Tella Vet inte om det kan vara något som faller i smaken. Förvisso helt olika Mimmi så jag vet inte om det bara blev tokiga förslag?
Skrivet av    Susanne med Isak Tiger

svarar:

Maja - för vanligt! Ida - också för vanligt Alva - lite \"tråkigt\" namn Klara - jätte fint! sambon tycker inte om tyvärr Elina - nej Jag vill gärna ha ett namn som också inte är så jätte vanligt = ) Och gärna lite engelskt över det... Svårt det här! = )
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni -06

svarar:

Annie, Alice och Hilma - nja Annie, Alice och Malva - \"tråkigt\" Annie, Alice och Siri - nej Annie, Alice och Hedvig - sambon tycker inte om Annie, Alice och Tyra - tycker om! tyvärr tycker inte sambon om Annie, Alice och Ingrid - nja Annie, Alice och Ängla - nej Annie, Alice och Saga - nej Annie, Alice och Märta - för \"tantigt\" Annie, Alice och Clara - ja! tyvärr tycker inte sambon om Annie, Alice och Svea - nja Annie, Alice och Minnea - nej Annie, Alice och Minna - nja Annie, Alice och Lovisa - för långt Annie, Alice och Lova - för vanligt Annie, Alice och Timea - nej Annie, Alice och Embla - nej Annie, Alice och Viola - nej Annie, Alice och Estrid - föredrar Astrid isåfall Annie, Alice och Tella - fint! fast kanske mer Stella isåfall? tack för alla förslag! måste fundera... = )
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni -06

Eng klang..

Elisa tycker jag är så fint. Går ju bra att uttala både eng och svenskt.
Skrivet av    Jost m busfröna

Petronella

...vad sägs om det?
Skrivet av    Johanna

Försöker...

Emily Olivia Sara Grace Sofia Ella Mia Sofie Molly Alla dessa namn finns med på 100 i top över populäraste namnen i USA. De funkar också jättebra i Sverige och är väl ganska klassiska tycker jag. Lycka till!
Skrivet av    Jannika med Julia -03

De namn som känns mest...

klockrena är Lily och Clara, men jag såg att Clara inte gillades av maken. Återkommer när jag kommit¨på fler. Dina döttrar har jättevackra namn!
Skrivet av    nanay m. aron sebastian 20/4

Mina förslag

Annie, Alice och Ester Annie, Alice och Rakel Annie, Alice och Pia Annie, Alice och Iris Annie, Alice och Siri Annie, Alice och Boel Annie, Alice och Bodil Annie, Alice och Lydia Annie, Alice och Eva Annie, Alice och Stina Annie, Alice och Mona Annie, Alice och Karin Annie, Alice och Doris
Skrivet av    Mia

nej nej = )

inte alls min smak!
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni -06

svarar:

Emily - fint men för likt Emilie dvs för vanligt Olivia - vackert men nja...för långt? Sara - nej Grace - vackert! Dock lite för vågat kanske... Sofia ~ nej Ella - en grannhund hette så = ) Mia - nej Sofie - det hette mina skolkamrater Molly - nja... Inget namn som klickar direkt...tyvärr... Men tack ändå!
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni -06

Tack!!

Jätte roligt att höra att mina tjejer har vackra namn! = D Clara är en liiiten favorit hos mig! Men det kanske är ett för vanligt namn? Hm...Lily...fiiint! Eller vad tycker du? Ska det stavas Lilly eller Lily? Vad är egentligen skillnaden? Någon som vet? Återkom gärna med fler förslag!!
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni -06

här kommer lite svar:

Annie, Alice och Ester - nja kanske lite för \"tråkigt\" Annie, Alice och Rakel - coolt men nej Annie, Alice och Pia - passar inte riktigt men annars fräckt! Annie, Alice och Iris - tja varför inte? Annie, Alice och Siri - nja Annie, Alice och Boel - nej Annie, Alice och Bodil - nej Annie, Alice och Lydia - nja Annie, Alice och Eva - passar kanske inte riktigt men annars ett fint namn! Annie, Alice och Stina - nej, för vanligt Annie, Alice och Mona - \"fel\" generation kanske Annie, Alice och Karin - sött! Annie, Alice och Doris - nja Iris måste jag smaka lite mer på! = ) Tack!
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni -06

Förslag

Annie, Alice och Eira Annie, Alice och Ella Annie, Alice och Svea Annie, Alice och Tilde Annie, Alice och Ebba Annie, Alice och Vera Annie, Alice och Beate Annie, Alice och Ester Annie, Alice och Ethel Annie, Alice och Signe Annie, Alice och Edith
Skrivet av    JillyBilly

lite svar:

Annie, Alice och Eira - nja lite för ovanligt kanske Annie, Alice och Ella - en grannhund hette så = ) Annie, Alice och Svea - nej Annie, Alice och Tilde - fint! (Thilde då) men för vanligt Annie, Alice och Ebba - ja! Varför inte? lite för vanligt kanske men det är namnet Alice också! (minst sagt) *s* Annie, Alice och Vera - njaeee Annie, Alice och Beate - nej men däremot Bianca! Annie, Alice och Ester - nja Annie, Alice och Ethel - nej Annie, Alice och Signe - fint men nej Annie, Alice och Edith - fint! Men sambon säger nej (datanörd) *s* Ebba måste jag lägga på listan också! Nu har jag fler namn som jag tycker om! Lily, Iris och Ebba...måste fundera! = ) Tack!
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni -06

Jag föreslår

Liv Lisa Inga Irma
Skrivet av    Eva

svar:

Liv - jätte fint namn! men tja, jag vet inte riktigt! Lisa - heter min svärmor ; ) Inga - nej Irma - fint men det heter en kompis dotter och det känns \"upptaget\"...men inget namn jag skulle välja ändå = ) Tack för dina förslag!
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni -06

Visst...

är det skoj när någon tycker om ens barns namn! Jag säger det inte för att vara snäll =), utan jag tycker verkligen tycker att de är klassiskt vackra namn. Och jag tycker Clara hade matchat dem så vansinnigt bra. Med K blir det inte alls lika elegant, tycker jag. Vanligt, hmmm kanske, men jag som är lite småallergisk mot vanliga namn (tyvärr, för Lukas & Elias är sååå fina), hade kunnat välja det ändå! Lily, ja, det är ju superfint! En het kandidat till en ev. dotter här också. jag tycker ni ska stava Lily, det är den engelska stavningen och passar därför bättre i stil med Alice och Annie. Dessutom tycker jag det är snyggare så. Lilly är väl den försvenskade stavningen, eller? Vet inte, men det är min gissning i alla fall. ¨ Andra förslag: Eden (kanske lite för ovanlig/oklassiskt? men det är min favvis för tillfället) Ella Ellen Emily (För likt Emelie kanske, som inte känns lika klassiskt vackert, enligt mig) Fiona Jenna Lydia Livia Molly Selma Det var svårt att komma på andra, jag har ju helt snöat in på Lily och Clara =)!
Skrivet av    nanay m. aron sebastian 20/4

Några förslag...

Inez Moa Emma Elin Elsa Nora
Skrivet av    E m Emma

Eftersom...

du smakade på Iris vill jag tipsa om Inez (Ines) som är lite samma stuk, gillar det namnet jättemycket. Annars funderar jag på namn som är byggda som Mimmi, fast andra bokstäver: Ninni, Nanna, Nenna, Minna, Nilla, Nanne, Emmy, osv Lilly är fint, men man snubblar lite när man säger Alice och Lilly ihop... Julie (Juli)kanske? Med bokstäver från båda tjejernas namn...
Skrivet av    *Sara

här kommer lite svar:

Inez - nej Moa - för vanligt och för kort Emma - alldeles för vanligt men sött namn! Elin - nej Elsa - fint men nej Nora - fint! men inget namn jag skulle välja Tyvärr fanns det inget namn som klickade men tack för dina förslag!
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni; v. 5+4

jag svarar:

Ines/Inez - nej tyvärr...inget namn jag gillar Ninni - fint men sambon gillar ej Nanna - för ovanligt Nenna - nej = ) Minna - sött men nej Nilla - smeknamn för Pernilla? nej inget namn jag gillar Nanne - för mycket Nanne Grönvall Emmy - fint! Julie! Det är ett namn jag har haft ett öga på! Roligt att du nämnde det...måste smaka mer på det namnet! Tack! Namn jag har skrivit ner på min lista nu: Lily Iris Ebba Clara Julie
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni; v. 5+4

Här kommer några till!

Annie, Alice och Silva Annie, Alice och Liv Annie, Alice och Kajsa Annie, Alice och Nea Annie, Alice och Molly
Skrivet av    Susanne med Isak Tiger

och här kommer fler svar:

Annie, Alice och Silva - nja för likt Silvia Annie, Alice och Liv - vackert! kanske lite för kort Annie, Alice och Kajsa - tycker om! Cajsa då men tyvärr gillar inte sambon Annie, Alice och Nea - nej, för kort Annie, Alice och Molly - fint men för vanligt Cajsa är ett namn jag tycker om men tyvärr går det bort eftersom sambon ratar det = ( Men tack för fina förslag! Just nu är favoriterna: Lily Clara Julie Ebba Iris Få se vad sambon säger om dessa namn imorgon! = )
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni; v. 5+4

Jätte fint!

Jag gillar verkligen det namnet, men jag gillar långa och lite annorlunda namn! Go for it!
Skrivet av    Blondie m 4a

Jätte fint!

Som jag skrev där uppe... har själv det på min favorit lista!
Skrivet av    Blondie m 4a

Spontant.

När jag hör Annie och Alice tänker jag Line. Tycker det är jättefint. Andra förslag är: Hedda Jonna Meja Maja Smilla Tuva Karla och naturligtvis mitt favoritnamn just nu - Lily, som jag såg att du hade fått in på listan!
Skrivet av    crista

Artiklar från Familjeliv