Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Noah eller Nima?

Skrivet av Susanne med Isak Tiger
Våra kompisars barn har just blivit namngivet Noah.
Vi träffas väldigt sällan. Har tidigare bollat tankar kring detta med Er men har ännu inte lyckas att släppa det.
Tycker Ni att vi ska välja Nima framför Noah om det blir en pojke just därför? Vad passar bäst till Isak?
Om han ser ut som Isak Tiger så kommer han att ha svagt brun hy, mellanbrunt lockigt hår och bruna ögon.
Svar på tråden: Noah eller Nima?

Noah!

Noah är 100 gånger snyggare än Nima. Om ni dessutom träffar era kompisar väldigt sällan så tycker jag inte att det gör så mycket om ni oxå tar Noah. Isak och Noah är jättefint. Annars kanske ni kan stava Noa eller fundera över Noel?
Skrivet av    Jannika med Julia -03

låter som en

Nima tycker jag. fast Noah passar bäst till Isak. och jag tycker inte ni ska undvika det på grund av kompisarnas namnval om ni träffas så sällan. jag tycker alltså : bägge namnen är lika fina Nima passar bäst in på utseende-beskrivningen Noah passar bäst till Isak ;)
Skrivet av    Jäntunge

Noah!

Är ju jättefint namn. Passar både med broderns namn och utseendebeskrivningen. Fint! Nima är okej, men Noah slår högre!
Skrivet av    nanay m. aron sebastian 20/4

Du är tänker som jag!

Hm...jag har ju inte hunnit fixa med någon bild på Tiger men jag ska göra det:) Även hans utseende passar så bra med Tiger så jag känner mig verkligen helnöjd med att vi valde det namnet. När han var bebis så visste man ju ändå inte till 100% att det var rätt men nu har han växt in i namnet till punkt och pricka. Nima är för mig ett namn som passar in på samma utseende, att man inte ser helsvenk ut, absolut inte blond! Kul att du instämmer:)
Skrivet av    Susanne med Isak Tiger

Noah

helt klart! Egentligen tycker jag väl kanske att Nima passar bäst in på beskrivningen, men det är ju utifrån mina associationer, och ingenting att bry sig om! Kör på Noah!
Skrivet av    Sanna med tjejerna

Kul!

Fin bild Du har lagt in på Dig och Dina gosingar! Precis som jag sa till Jäntunge så tycker också jag att Nima passar till utseendet. Så vaddå? Du har väl bra associationer i så fall? Menar Du att Noah är finare men att Nima passar bäst på beskrvningen?
Skrivet av    Susanne med Isak Tiger

Ja, nej det var inte så jag menade! :)

Det jag menade var att associationer är ju individuellt, så hur jag tänker mig hur en Noah respektive Nima ser ut spelar ju ingen roll för någon annans namnval. När barnet väl har fått sitt namn kommer ju de som känner barnet att associera till det barnet och dess utseende! :) Så precis, när jag läste din beskrivning tänkte jag Nima, men jag tycker att Noah är finare och passar bäst till Isak, så jag tycker ni ska ta det! Om jag får se bild på din Noah sen kommer jag ju tänka på en Noah nästa gång jag hör en liknande beskrivning! :) Är du med på hur jag tänker? Är lite trött så det kanske inte går fram riktigt... :)
Skrivet av    Sanna med tjejerna

Noah är mycket finare än Nima

om ni träffar kompisarna så sällan tycker jag nog ni kan ta samma namn. och jag tycker inte att namn och utseende har med varandra att göra så den grejen påverkar inte min åsikt.
Skrivet av    bigmouth med edith

Jag gillar Nima

jättemycket, men även Noah är väldigt fint. Visst tycker jag att ni kan välja Noah trots att era vänner gjort det. Väljer man ett ganska populärt namn (som t.ex Noah) så får man ju räkna med att folk i ens bekantskapskrets kanske väljer samma namn. Ganska nyligen fick en vän till mig en Sandor, och då strök vi Sander från vår lista. Men det beror på att det är så pass ovanligt att det skulle kännas trist om våra barn fick så lika namn (förutsatt att vi skulle få en son till). Dessutom träffas vi en hel del. Förresten har jag en hel drös med namn som jag kan tänka mig till en fyra, så det var ingen jätteförlust *s* Noah är ett väldigt omtyckt namn, det är ju därför det blivit populärt, och ser er pojke ut som en Noah tycker jag helt klart att ni ska välja det. Men jag tycker som sagt mycket om Nima också :)
Skrivet av    Sophia med Julian, Joseph & Raphael

Fattar precis:)

Just så brukar jag också tänka, det där med associationerna. Jag ser mig som ytterst namnliberal så när man tex hör någon som har fått ett speciellt namn som i mångas öron låter helt konstigt , brukar jag i stället tycka att det får en tydlig betydelse och ett fint värde när man ser barnets utseende tillsammans med namnet.
Skrivet av    Susanne med Isak Tiger

Noah

Nima är fint, måste nog vänja mig lite vid namnet. Ärligt talat skulle jag nog associera namnet med en flicka, om jag inte visste att det var en pojke det handlade om.
Skrivet av    Maria med Folke

Artiklar från Familjeliv