Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad

Skrivet av myran
Hittar man på med 3-åring och ett åring på flygplanet. Vi kommer att flyga i 3,5 timmar. Undrar också om ni har några andra råd inför flygresan med öron och så där.???
Svar på tråden: Vad

jag undrar också

vad man hittar på med en ett åring! Har i alla fall köpt en ny leksak som jag ger på planet (med massa knappar :) Men vet inte vad man ska göra mer. Råd med öron mm så har jag hört att nässpray är super! Spraya ca 20-60 minuter före start. Och så är det ju bra att suga/svälja, tex nappflaska, vid start och landning. Sen så finns det också speciella öronproppar att köpa för att tryckutjämna (EarPlanes), säljs i bla resesäkerhetsbutiker. Vet inte hur bra de fungerar men har en kompis som tyckte att de var bra...
Skrivet av    mia_o_max

öronen:

Tag med något att dricka t.ex. saft eller vatten i en sportflaska och låt dem dricka vid start+landning. Ifall något av barnen använder napp så kan det vara ett alternativ - det är sväljandet som tryckutjämnar. Ok så vad gör man? Man läser för dem, tar med några små leksaker de kan leka med, hoppas de sover en stund... Nä men faktiskt 3½ timme brukar gå ganska fort ändå, för matserveringen blir ett avbrott mitt i och så visas någon film och så klättrar de runt lite. Ta och använd sökfunktionen här i snacket så går det nog att få många användbara tips.
Skrivet av    smamma

Jo, det ämnet har varit...

uppe några ggr tidigare... 3,5 timme går snabbt. Vi hade inga större problem att underhålla vår då ettåring och 3,5 åring i våras då vi flög 10 timmar plus 1,5 timme.... Lite små leksaker, lite mat och så går tiden snabbt. Det är ju spännande att flyga också och det finns mycket att titta på både på flygplanet och flygplatsen...
Skrivet av    evaOregon

mitt råd är...

att inte ta fram den nya leksaken tidigare än man behöver. I början finns det så mycket nytt och spännande, som man kan prata om, men när barnet börjar bli uttråkad, det är då du sätter in \"artilleriet\" så att säga. I bland har vi haft \"saker\" över, men det sparas till nästa gång. Kom också i håg att ta med något till restaurangen, så ni får äta i lugn och ro. Mina har tyckt att ett pussel och penna och papper var helt ok. En lek som vi nästan jämt leker, från de var 3 och 5 år och även nu när de är 8 och 10 år är fågel, fisk eller mitt imellan. Vet inte om den heter så, men man ska gissa en sak. Vi kör den över allt, på flyget, i bilen, i väntrum och även på McDonalds. Jag kan tycka att den är lite fånig, men ungarna älskar den båda två.
Skrivet av    gijo

Vi flög i somras med E, han blir 4 snart.

Han är en vilde i vanliga fall men men under flygresan satt han i sin stol hela resan, vi gick på toa en gång. Han åt godis,titta på film, och rita, lekte med lite leksaker,jag läste saga sen satt han jämte sin 11åriga kusin som lekte och prata med honom. Han tugga tuggummi i start och landning men annars ge barnen något att dricka. Lycka till!
Skrivet av    Jojan

Örontips

Vi kör godisklubba, enda gången på hela året som hon får det är vid start & landning. Det som är säkrare med det än nappflaska är att den sitter i, även om det tar 10-15 minuter.
Skrivet av    Tinalina