Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

kan man vänja 2,5årig katt

Skrivet av falköga
att bli hundvan eller acceptera hundar..hoppas det då mamma kommer upp hit ibland och har precis skaffat sig en liten vovve:)..kajsa har varit utekatt tills i sommar då hon fick bli innekatt,hon har som liten&upp till året träffat pappas hund par ggr..hur ska vi göra för tt vänja henne,mamma kommer den 29okt över dan bara..


Svar på tråden: kan man vänja 2,5årig katt

vår kisse

var 4år då vi kom hem med pepsi och han var enormt skeptiskt länge men så kom en annan hund på besök och plötsligt så lägger sig katten och skyddar Pepsi så nånstans förstod han att just pepsi är vi extra rädd om och hon tillhör familjen sedan dess är dom bästisar och delar allt, tror ibland hunden är mer kattlik än katten själv. Sigge har aldrig varit så jätte förtjust i hundar men samtidigt har vi aldrig tvingat dom att umgås utan haft dom i olika rum innan vi köpte egen hund då. Nu när vi har andra hundar på besök brukar vi se till att Sigge har möjlighet att komma undan, använder ofta kompostgaller så katten får vara i köket och källaren hunden utanför, de kan lätt bli en jaga lek om katten får för sig att springa och hundar är ju aldrig sen på att följa efter.
Skrivet av    UlLi

så omminmamma vill bo här

par dagar så kan man sära på djuren om det skulle va nödvändigt,katten i kök + grovkök+ inglasade balkongen och hunden(nästan samma stl som katten*S*)hos oss i storarum..?
Skrivet av    CHENOA

japp

sedan kan dom nog vänja sig vid varandra om man låter de gå i kattens takt och undviker alla chanser att katten blir jagad av hunden innan den vill de själv, men de kan nog ta ett tag. svärfars katt som är 12år gillar inte pepsi så där jätte mycket men accepterar att hon är där ibland, men skulle hon komma för nära får hon sig en smäll och de vet hon, så dom undviker varandra men kan vara lös i samma hus nuförtiden även om katten lägger sig högt upp och håller koll under den tid vi är där. de roliga med vår katt är väll att han inte gillar alla andra hundar utan de är bara Pepsi som är godkänd även om han inte klöser ögonen ur andras hundar så visar han tydligt att han inte gillar dom och därför brukar vi stänga in honom för hans skull, har ni möjlighet att stänga in katten någonstans dit den kan ta sig in och ut utan att hunden kan följa de är ju en möjlighet för katten att kolla in hunden men ändå känna sig säker
Skrivet av    UlLi

det är det man är rädd för

att kajsa slka klösa min mammas hund..hon är en liten bestämd dam även om honaldrig klöst nån innan bara fräst:)sen har jag inglasade balkongen där hennes låda är+ utemöbler som hon sover på och jag har satt hasp så bara hon kommer ut men inte barnen och iinte nån hund heller:)
Skrivet av    CHENOA