Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej har nu fått tid

Skrivet av sol
till BUP och data testet som man ska göra innan man får veta viken medecin dom tycker passar våran son. Ringde bup i dag för att se hur långt fram vi skulle tänkas få en tid,hon gav oss då en tid den 28 okt. Vet inte om han får medecin utskriven då eller på nästa besök när vi får träffa läkaren och diskutera resultatet av testet.
Svar på tråden: Hej har nu fått tid

Vad då för datatest?

Är nyfiken, har aldrig hört talas om nåt sånt...
Skrivet av    Idalina

Hej vet inte riktigt

vad det är för data test men det skulle vara olika grejer som han skulle göra på datorn för att se hur han klarar av stresshantering mm. Kan förklara mera när vi vart på bup och gjort den. Jag vet bara att efter att han gjort testet så får vi en ny tid där vi får träffa läkare och gå igenom testet. Sen om han får medecin så kommer man tillbaka efter tre månader och får göra om det då ser mans skilnad på vad som har ändrats med medecinering om det gjort värkan.
Skrivet av    sol

Testet

är förmodligen ett test som mäter uppmärksamhet, uthållighet och impulskontroll. Det testet är bara en liten del av alla tester vid en utredning och testet ensamt kan inte klargöra hurvida man har adhd eller inte. Eftersom testet ska göras om efter medicinering så vill de väl se om de specifika svårigheterna som testet mäter har blivit mindre.
Skrivet av    ~Prisilla~

Jo jag vet att det bara

är en liten del av alla tester vi har gjort alla andra tester är bara data testen och medecinering som står på tur. Nej nej data testen av gör ingen diagnos den är ju redan satt. Det är nån test man gör i 15 min och sen får komma tillbaka efter 3månader för att se vad som har förendrats efter medecinering.. För att följa upp.
Skrivet av    sol

TOVA-test kanske?

Det låter som om det kan vara det testet som menas. Att det tar en kvart, kan nog stämma. Själva uppgiften man får att utföra är otroligt enkel. Det svåra är att hålla sin uppmärksamhet jämn under testets gång, och att styra sina impulser. Den visar alltså på ett väldigt tydligt sätt hur man har det med uppmärksamhet och impulskontroll. Jag gjorde det testet mot slutet av min vuxenutredning, och tyckte nog att det var jobbigare än alla tester dessförinnan. På vägen hem så missade jag min hållplats att gå av på, och väl hemma la jag mig direkt och sov två timmar. Mitt råd till dig, Sol, är att ni tar resten av dagen ledig. För säkerhets skull. Lycka till!
Skrivet av    Samiralva

Artiklar från Familjeliv