Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nyopererad och lite ynklig

Skrivet av Villemo
I förrgår återställde jag mitt underliv, dvs. operarde mitt framfall. Har haft problem med internet så jag hann inte i väg nåt inlägg före. Är nu hemma men får inte lyfta mer än ett par kilo på kanske 6 veckor. Majkens far är pappaledig och jag är sjukskriven fyra veckor.

Det är jättesvårt nu, för hon vill jag klättra på mig som bara den och gärna bli buren. Men trots att det gick bra är jag rätt medtagen och får inte belasta. Hoppas det ska gå bra. TUfft för hennes pappa att ha mamma liggandes i soffan när han är pappaledig...

När underlivet gör mindre ont kan jag säkert hänga här lite längre stunder.
Svar
Du måste
ta det lugnt så det är bara att lyda läkaren! Kom problemen med framfallet efter Majken eller har du haft problem tidigare? Själv har jag inga större problem med underlivet men försöker verkligen vara noggrann med knipövningarna för jag vill inte ha problem längre fram. Jag klarar att hoppa rep med ungarna så det är nog ingen fara men man vet aldrig....Jag hoppas att du återhämtar dig snabbt och att du klarar av att ligga på soffan och ta det lugnt. Tänk vad du ska hinna läsa? Det hade jag uppskattat att få lite mer tid till. Jag läser visserligen fort men de korta stunder jag får gör ändå att en bok tar väldigt lång tid att komma igenom ibland. Dessutom finns det så mycket annat än skönlitteratur som jag måste läsa.....
Skrivet av    Malla med A
Ta´t lugnt!
Förstår att det är svårt att \"ligga och lata sej\" medans pappa fixar det mesta, men det är jätteviktigt att du verkligen tar det lugnt. Du och Majken får försöka trängas där i soffan och ha det mysigt :O) Fick du dessa problem efter Majkens födelse?
Skrivet av    Mia m A o E
Hej
Nej, mina besvär kom tidigare, en tendens redan efter första barnet på dryga 4 kg, men jag tror att femkilosbrorsan och ett utdraget krystskede gjorde det värre. Sista grav. förrvärrade det inte så mycket. Det har också med anlag och ärftlighet att göra, hur elastisk vävnad man osv. Jo, jag har bunkrat med lite böcker faktiskt. Sen hade jag en massa planer på att fixa fotoalbum, sy draperier, fika med kompisar osv. men jag inser nu att det ju fanns en anledning till min sjukskrivning.... Orkar just inte så mycket. Men läsa går ju. Det svåra är att vara sysslolös mitt här hemma, men jag tänkte i dag att om jag opererat mig för 20 år sen hade jag säkert varit inlagd i ett par veckor minst, så jag får tänka som om jag var inlagd och sköta mig därefter. Det låter ju toppen att du kan hoppa rep! Det är nog ingen fara för dig, särskilt om du desssutom är duktig med knipet.
Skrivet av    Villemo
Nej
det mesta kom nog efter andra barnet som var mycket stor, plus att jag är \"oelastisk\" i vävnaderna. Läsa sagor går ju bra, men jag känner ändå av när hon varit hos mig en stund. Dessutom är jag så in i bomben trött att jag mest vill vara ifred. Men det är ju tidigt ännu, i slutet av de fyra sjukskrivningsveckorna ska det nog orkas lite mer. Det är ju viktigt att ta det lugnt - så många som 30 procent av dessa operationer lyckas inte, så man vill verkligen hjälpa till.
Skrivet av    Villemo
Förstår
Klart att man vill hjälpa till så att läkningen blir så bra som möjligt! Själv har jag nog varit slarvig med knipövningarna, för jag kan känna att det inte lämpar sej att springa/jogga/hoppa hur som helst längre... :O/ Hoppas allt går jättebra för dej!
Skrivet av    Mia m A o E
Aj!
Det låter inget vidare! Ta det nu lugnt (vet att det är svårt)... Hoppas att det blir bättre snabbt!!!
Skrivet av    Kattis med 4 grabbar!