Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad tycker ni om namnet Lily?

Skrivet av cerlise & lilla trean bf 12 juni -06

Vad tycker ni om det namnet? Associationer?

Förresten är det någon som vet skillnaden på stavningen Lily och Lilly? Jag har för mig att jag tidigare har sett det stavas Lilly...

Vad föredrar ni? Och varför?

Kram,
cerlise
Svar på tråden: Vad tycker ni om namnet Lily?

Jag...

har ju precis svarat dig längre ner, men ville säga ännu en gång att det är superfint! =)
Skrivet av    nanay m. aron sebastian 20/4

det lustiga är...

...att jag har alltid \"sett\" namnet Lily! Men jag har inte direkt tyckt något om det men NU föll jag pladask! *s* Ja jag föredrar nog också mer Lily! Men det skulle vara intressant att höra vad skillnanden är? Tusen tack för att du nämnde namnet Lily!! = )
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni; v. 5+4

jättefint

stavningen gör nog ingen större skillnad i Sverige, men i engelsktalande land används stavningen Lily och jag tycker uttalet är lite snyggare där, mer schvung i liksom. :)
Skrivet av    bigmouth med edith

Lily!

Jag tycker absolut bäst om den engelska stavningen Lily. Den får mig att associera till: -Lilja -Rosa och vitt -Ljuvhet -Kvinnlighet De ord jag har räknat upp nu är romantiska, men jag vill samtidigt understryka att Lily även är tufft och och som ett stort plus ser snyggt och fräscht ut i skrift. Lilly däremot är för mig tantigt och för mycket \"ålderdomshemsstämpel\".
Skrivet av    Susanne med Isak Tiger

Vackert!.imt.

Skrivet av    Lo

Lily!

Vackert!
Skrivet av    Sanna med tjejerna

Lily

det är verkligen fint. Lilly ser inte lika fint ut, dessutom uttalas ju namnen likadant, så för mig känns det onödigt att lägga till ett extra l. Trots att det är vanligast. Från scb: 164 kvinnor har namnet Lily som tilltalsnamn/förstanamn. 5954 kvinnor har namnet Lilly som tilltalsnamn/förstanamn.
Skrivet av    Sophia med Julian, Joseph & Raphael

Jag tycker att

Lilly är superfint (jag har fortfarande svårt för den engelska stavningen Lily). Jag ville att Simone skulle heta Lilly i förnamn, men det gickinte maken med på så hon fick heta Simone i förnamn och ha Lilly som andranamn! Kramisar
Skrivet av    Ango m. Paulina -00, Simone -02 & Victor -04

Uttalas olika

Lily uttalas Liilyy medans Lilly uttalas med korta vokaler. Vi bör vårda vårt vackra svensak språk och inte tappa bort uttal och språkregler i övrigt.
Skrivet av    Kiddan bf 10/2

det är olika

uttal. Lily uttalas Liiily och Lilly uttalar man med kort i. Så det beror väl på hur du vill att det ska uttalas. Själv tycker jag Lilly är finare men Lily är också ok.
Skrivet av    Emma

Lily!

Det är finast, passar till syskonen! Sen vet du ju vad jag har för namn smak! Hi Hi
Skrivet av    Blondie m 4a

Nej, jag anser att

Lily och Lilly uttalas på samma sätt. När man importerar ord och namn bör man vårda om originaluttalet.
Skrivet av    Möbelina med Stolie, Bordeli och Vaselina

Fint

tänker på blomman lilja. Stavningen tycker jag är en smaksak.
Skrivet av    Maria med Folke

Hej Möbelina! Blev nyfiken ..

Vad menar du med att man bör vårda orginaluttalet?
Skrivet av    Lo

Jättevackert namn

Jag uttalar nog Lilly och Lily lika. Lilly passar ju bra om man vill ha ett liknande namn som Molly och Nelly. Stämmer med svenska uttalasregler också. Lily skulle ju egentligen uttalas med \"långt I-ljud\" och \"kort L-ljud\" enligt våra regler, men jag uttalar det mer likt engelska och då blir det som Lilly. Lily betyder \"lilja\" och det är ju en vacker betydelse. Sen finns också stavningen Lillie, då blir det precis som på engelska, alltså I-ljud i st f Y-ljud. Det är min favoritstavning.
Skrivet av    Carita

Jag reagerade på vad Kiddie

skrev.
Skrivet av    doggiemom

Lily är vackert.

Skrivet av    Kakaobönan

Gillar tyvärr inte

Jag brukar gilla många namn som är vanliga i den äldre generationen, men faktiskt inte Lily av någon anledning. Tänker verkligen enbart på en pensionärstant med basker, stor handväska och rollator...
Skrivet av    gryning

Artiklar från Familjeliv