Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad sägs om Hailie

Skrivet av madeleine
tycker att Hailie är ett oerhört vackert namn. är lite bekymrad över bad andra ska säga om namnet. det är ju inte vanligt här i sverige och kommer mina svär- och egna föräldrar kunna uttala det?
Svar på tråden: Vad sägs om Hailie

Jag gillar det!

Funderade mycket på det till dottern men jag var mer inne på att stav det Hailey. Det är jättesnyggt men maken var inte lika förtjust som jag så det blev inte så. Uttalet, tja, folk lär sig! Min barn har lite \"knepiga\" namn men det funkar!
Skrivet av    Sharp

Jättefint!

Älskar det namnet, och tycker att det funkar utmärkt i sverige, inga konstigheter att uttala. = )
Skrivet av    *Sara

Svårt

Hur vill du att det ska uttalas? Jag känner en man som heter Haile (yttalas HAJJ-le), det är väl ett etiopiskt (el. eritrianskt) mansnamn? Men jag antar att du menar namnet Hailie till en flicka, och att det ska uttalas Hejli? Jag tror du får räkna med att de flesta inte kommer veta hur det ska uttalas när de läser det, eller hur det ska stavas när ni säger det. Jag skulle själv spontant ha sagt Hajli. Jag skulle inte valt det pga det, fast jag tycker Hailey är väldigt gulligt på en amerikansk tjej. Jag gillar den stavningen bäst.
Skrivet av    Mostera

hmm

eftersom du stavar det som du gör antar jag att det ska uttalas som Hailie Gebreselassie (sprintern), och då är det inte snyggt tycker jag. Hailey är finare.
Skrivet av    bigmouth med edith

Hur ska det uttalas?

Nyfiken!
Skrivet av    Susanne med Isak Tiger

Uttalas det hejli?

Fint. Folk lär sig uttal (vilket det nu är)
Skrivet av    Lo

Svårt...

Tycker att Hailey (gillar den stavningen bättre) är fint men lite svårt i Sverige... Tror nog att släkten kommer lära sig, men det kan nog vara svårt för vissa första gången. Heilie kanske? Nä jag vet inte... Hejli eller Hälji kanske! ;P *trött*
Skrivet av    Sanna med tjejerna

Åh, det är JÄTTEfint! :)

Jag har också funderat på det namnet... Finaste stavningen tycker jag dock är Haley, men det är ju en smaksak. Tror inte att folk i allmänhet kommer att ha några problem att uttala det, iaf inte de som är lite yngre. Däremot vet jag att det är supertrendigt i USA nu, och det tycker jag är lite tråkigt... Var och varannan unge heter det i landet over there. :/
Skrivet av    Fluffy

Jättefint!!!!! :)

Men då är jag lite partisk åxå för våran minsting heter så :) Fasst vi stavar det Hailey :)
Skrivet av    Louisa, USA +v26

Fint!

Antagligen kommer hon att få bokstavera sitt namn ofta, men å andra sidan tror jag att det blir allt vanligare i Sverige i takt med att allt fler ger sina barn namn som inte är traditionellet svenska. jag uttalar det Hejli, tycker inte att det är några pproblem att uttala.
Skrivet av    Emma

kanonfint!

jättefint namn som även ligger i min \"spara namn till framtida barn\"-lådan :) Jag tycker inte det är svårt att uttala, kanske svårt att stava till de tom ni använder den engelska varianten då den äldre generationen inte är van vid ett sånt namn men de vänjer sig :)
Skrivet av    0rcid

fint

Hailey är ett fint namn.
Skrivet av    Möbelina med Stolie, Bordeli och Vaselina

Jag har svårt

att veta hur det ska uttalas. Hajli eller Hejli? Tycker att det ser fint ut. Dina svärföräldrar kommer väl inte ha några problem om du berättar hur det ska uttalas?
Skrivet av    Maria med Folke

Som kometen

*imt*
Skrivet av    anna bf 21/4

Hajli eller Hejli?

Det kommer att bli problem med både uttal och stavning. Far- och morföräldrar lär sig säkert uttala det, men alla andra hon möter, t ex i skolan? Dessutom tycker jag namnet är så trendigt amerikanskt, typiskt efternamn som används som förnamn.
Skrivet av    Carita

Hur ska de uttalas?

Okej om man bor i Usa, men här i Sverige? Kommer släkten komma ihåg hur det stavas?
Skrivet av    Kakaobönan

Nja

Som du skriver så tror jag att många gamlingar kommer att säga det precis som det stavas, och det är ju inte lika fint... I ett engelskspråkigt land är Hailie ett fint namn, men jag tror att det blir för svårt här i Sverige.
Skrivet av    gryning

Artiklar från Familjeliv