Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

jag och namn igen! = )

Skrivet av cerlise & lilla trean bf 12 juni; v. 5+4

Jag måste ju passa på att fråga er namnälskare här inne också *s* Även om det är lite väl tidigt att diskutera namn så tycker jag bara det är såååå roligt!

Tyvärr har sambon börjat tveka till namnet Mimmi = / Så nu börjar jag om från början igen!

Vad tycker ni om dessa namn och vilken namn passar bäst ihop med tjejernas namn? Kommentera gärna!

Annie, Alice och Lily?
Annie, Alice och Clara?
Annie, Alice och Iris?

(((kram)))
Svar
Såhär tycker jag :-)
Annie, Alice och Lily? - klockrent, väldigt vackra tillsammans! Annie, Alice och Clara? - låter oxå bra.... Annie, Alice och Iris? - näe, tänker på irisen i ögat..hihi..
Skrivet av    Anna m Joel
Åh vad roligt!!
Jag känner mer och mer för namnet Lily! Jag håller på att \"övertala\" sambon om att det faktiskt går att heta så *s* Han tycker väliof sig att namnet Lily är finare än Mimmi säger han... Åh vad svårt det här är! ; D
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni -06
Ja karlarna ;-)
de kan nog vara lite \"tröga\" när det gäller vissa namn,eller hur? Att de tycker att de är konstiga. Bara för att de är utländska eller väldigt trendiga, hihi. Min förslog typ Henrik, MAgnus osv när vi väntade Joel. Hallå - det heter ju vår generation!! ;-) Lily är jättefint. Bättre än Mimmi...tror jag. Mimmi är ett smeknamn i mina öron. Miriam kanske då? Så kan hon kallas Mimmi. (Det hette min sambos mormor så det var på tapeten ett tag här, Miriam alltså...nog bara som andranamn´för min del) Ha´t så skoj i namndjungeln. MEn vaddå....det kanske är en grabb ju ;-)
Skrivet av    Anna m Joel
blir det en pojke...
...är favoriten Edward! Men jag tror att jag \"bara\" kan få tjejer *s* Tänk, triss i tjejer!!! *mmmmm*
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni -06
Så här tycker jag
Du har för mig lite engelskklingande namn på dina flickor, och alla tre alternativ passar bra in på så sätt. Annie, Alice och Lily? Fint, lite sekelskifte. Kan möjligen få stavningsproblem med folk som stavar med två L, som man ju också kan göra. Annie, Alice och Clara? Okej, även om Clara känns mer anonymt på något sätt. Hon kan få bokstavera mycket och ta emot post med Klara. Föredrar Klara-stavningen. Annie, Alice och Iris? Det mest klockrena av de tre! Ett namn som liksom de båda andra funkar på både svenska och engelska. Iris har en egen karaktär. Möjlig invändning att namn med två I kan låta gnälliga, beroende på var man bor i landet och hur man säger dem. Efternamnet ska ju också passa till. Alla tre flicknamn är i mitt tycke bättre än Mimmi. Men pojknamn då? Eller har ni kollat?
Skrivet av    Villemo
Åh tack för dina svar!
Pojknamn känns än så länge \"färdigt\"...så färdigt det kan bli innan ; ) Favorit pojknamnet är just nu Edward! Just nu är favorit flicknamnet Lily...men det hinner väl ändras flera gånger om! *s* Tack för ditt svar! Det tåls att fundera på... Kram!
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni -06