Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Dagis

Skrivet av Lotta
Jag hade sån enorm ångest innan vår Emil fick börja på sitt dagis för några veckor sedan, han kan slåss och vara rätt hårdhänt, pratar nästan inget utan tecknar bara (tänk om alla tycker illa om honom och slår honom och inte förstår honom mm mm). Måste bara berätta att jag är så enormt lättad, det har gått så himla bra! Emil som snart är 2,5 år är en av de mindre barnen och hittills tycker alla att han är liten och söt (bra så länge det funkar). Även när han bits eller klipper till (hm). När Emil kommer på morgonen kommer alla barnen ut i kapprummet och hälsar på honom och drar i honom och Emil blir jätteglad, vinkar åt pappa och springer tjutande iväg med de andra barnen. När jag hämtar på eftermiddagen så följer ett helt gäng av barnen med till vår bil - för att vinka.... Hela personalen kan teckna så nu (sedan Emil börjat) har även de andra barnen börjat lära lite tecken och förstår Emil mer och mer. Det känns verkligen jätteskönt. Fast det blir blöja på ett tag till på dagis - hemma kommer Emil ihåg att säga till när han vill gå på pottan, men på dagis händer det både det ena och andra i blöjan.

Vi har haft turen att komma in på ett jättebra specialdagis där alla personal är både välutbildade och bra personer, de tar in max 14 barn (men i år bara 12) varav de har utrymme för att fyra har särskilda behov. Ingen uppdelning i avdelningar eller så utan barnen utgör en grupp i åldrarna 2 - 5 (fast de delar lite efter ålder vissa dagar i veckan).
Svar på tråden: Dagis

Grattis

med våra trista dagiserfarenheter så är det befriande att höra att det FINNS bra dagis.
Skrivet av    Helen m Gyril

Hejsan Lotta

Vad roligt att det går bra med dagiset och att alla barnen tycker om Emil. Jag har bara bra erfarenheter av dagis. Linnéa trivs som fisken på sitt dagis och Agnes också. Vi har nu fått en ny resurs till Linnéa och det fungerar super. Resursen är väldigt insatt i DS pga att hon har en lillasyster (21 år) som har DS, sen är hon jätte bra med barn och dom andra barnen på dagis tyckte om henne på en gång. Varje dag när vi går från dagiset så vinkar inte Linnéa längre till sin resurs utan det blir släng pussar till henne i stället. Det värmer mitt hjärta att hon tycker så mycket om resursen. Många kramar till dig Lotta och lilla Emil /Lena
Skrivet av    LiAg

Trist -

kommer Gyril gå kvar där eller byter ni dagis? Tråkigt att det inte fungerar bra - var det Gyrils resurs som inte var bra?
Skrivet av    Lotta

Låter som

ni har fått en riktig topp-resurs! Vilken bra bakgrund, vad kul att Linnea tycker så mycket om henne - det måste kännas jätteskönt. Slängpussar gör Emil hittills bara till sin mormor - inte ens hans gamla mamma har förtjänat dem... Många kramar från oss till dig och Agnes och Linnea! Lotta och Emil
Skrivet av    Lotta

Vi kommer att byta

efter nyår. Den 4:e och sista resursen är toppen, så henne tar vi med oss. Resurs nr 3 har vi änmält...
Skrivet av    Helen m Gyril

Anmält?

För vad? Lät ju INTE bra det!
Skrivet av    anne.h

Oj

Vilken otur ni har haft och att det varit så hemskt att det gått så långt som till anmälan. Nu håller jag tummarna att det kommer bli bättre när ni bytt dagis.
Skrivet av    LiAg

Hej igen,

berätta gärna mer på mailen om du vill och hinner... Bra att ni får med er den sista resursen - bra resurser får man visst hålla hårt i. Stort lycka till med nästa dagis (det låter inte som om det kan bli mycket värre...)
Skrivet av    Lotta

Misskött sina arbetsuppgifter

struntat i att göra nånting av vad spec.pedagog och sjukgymnast sagt. Ja, usch det är en lång och tråkig historia som slutade med att jag en dag hittade Gyril på dagis; ensam och hon satt och vaggade med kroppen som ett barn på institution. Vi tog hem henne genast! Dagis har misskött sig på flera sätt: brutit som tystnadsplikten, mot Skollagen mm mm. Tyvärr händer det inte så mycket när man anmäler dem eftersom det är en enskild förskola. Styrelsen är fullständigt inkompetent. Tyvärr får jag ge dig rätt ang montessoridagis, Anne. Pedagogiken tror jag fortfarande på, men inte föräldrakooperativ! Nu flyttar vi Gyril till ett kommunalt dagis, där personalen verkar engagerad.
Skrivet av    Helen m Gyril

Hör av mig

till dig, så fort vi flyttat färdigt. =)
Skrivet av    Helen m Gyril

Ja

HAB säger att de aldrig varit med om nåt liknande. Det blir absolut bättre på nästa ställe och föreståndaren vet vad vi varit igenom och var.
Skrivet av    Helen m Gyril

Va tråkigt!

Varför kan det inte bara få flyta på, det är nog mycket som det är redan med våra små, ju. Det är inte utbildningen det hänger på, utan viljan hos personalen ifall det ska bli bra, har jag fått erfara. Den ass C har nu funkar bra -hittills, törs ju inte säga annat, kan ju bli tvärtom, vilket jag hoppas det INTE blir! :-) Vi hade inte en, inte heller två, utan hela TRE sp ped samt en sjukgymnast och en talpedagog på lekis förra veckan på möte för C.s skull, kändes helt ok när de pratade om hur skolan skulle vara för C, jag fick vara \"bara\" förälder för en gångs skull, inte sakkunnig (vilket de på dagis verkat tro jag varit, jag har ju alltid bara varit förälder..) C.s ass är helt inne på detta med att de ska jobba extra med C, varje dag, inte bara då och då som det var på dagis. (där var det MAX en ggr/v de gjorde nåt, det gick ju så bra iaf..*suckar*)
Skrivet av    anne.h

Måste tillägga

att Gyrils nuvarande resurs är en på miljonen! Engagerad, kunnig och tycker verkligen om Gyril - på riktigt. Men det krävdes MYCKET bråk för att få rekrytera henne. Ibland undrar jag onekligen var barnens bästa kommer in? Nu snor vi henne med oss, både som resurs och som avlösare. =)
Skrivet av    Helen m Gyril

Artiklar från Familjeliv