Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej hopp alla!

Skrivet av Anna-Lena m.Louise&Eric 030201
Kikar mest in och läser. Har oftast inte så mycket tid att skriva något nuförtiden. Undras just om det kan bero på ett par busiga barn som kräver uppmärksamhet typ HELA tiden?
Ändå börjar det ju faktiskt bli så att de kan leka med varandra långa stunder nu. Det är SÅÅÅÅÅ skönt.
Passar på med en liten lägesrapport så här mitt i natten. Jobbar runt 90% nu och det blir väl nån natt ibland och nån helg ibland, så barnen är på dagis ca 3 dagar i veckan. Det känns rätt så lagom för oss.
De börjar snacka rätt mycket nu. Eric har ju kommit igång rätt sent och Louise har varit tidigare, men stakar sig lite när hon blir alltför exalterad över något, får bråttom... (nån annan som varit med om det?)
Annars pratar hon ju som vanligt.
De börjar lära sig färgerna riktigt bra, och de börjar räkna lite också. Dessutom kör vi pott-träning som väl går skapligt.
I övrigt så borde jag väl börja träna lite mer och käka lite mindre godis....=) men, det är ju gott...=(
Nej, nog svamlat från mig för nu!
Ha det så bra alla!
Kram
Svar på tråden: Hej hopp alla!

Godis :-)

Här är en till som borde dra ner på den varan, speciellt om man ser till hur mycket jag har tryckt i mig idag. Jag sitter hemma och tentapluggar och det är så lätt att gå och småäta hela tiden. Jag har börjat träna lite smått men har nästan inte någon tid över till det känns det som. Vad kul att höra lite hur ni har det! Vad skönt för Louise och Eric att bara behöva gå på dagis ca tre dagar i veckan. Tyra och Melvin går varje dag från 8.15-16.15 (på fredag brukar jag hämta så tidigt jag kan, det blir oftast vid 14). I slutet på veckan är de ganska trötta. Tyra kan räkna till två och ibland till tre *ler*, längre än så har vi inte kommit med räkningen. Melvins favorit siffror är \"notta\" (alltså åtta) och tio, så när jag frågar om han kan räkna tänker han lite och säger: notta, tio, notta :-). Å andra sidan är han superduktig på ramsor och sånger, han kan tex hela \"bäbä vita lamm\", \"i ett hus\", \"lille katt\", \"fem små apor\" mf. Färger har de bra koll på båda två, speciellt Tyra som kan det mesta från limegrönt till vinrött. Språket var det trögt med fram tills de blev två och nu pratar de som bara den. Melvins språk är lite mer rörigt och han kastar om bokstäverna i orden men jag förstår i alla fall vad han menar :-). Vi slutade med blöja på dagtid i somras och Tyra blev torr även på natten i samma veva. För några veckor sedan blev även Melle torr på nätterna så nu är blöjtiden nästan över. Nästan skriver jag för att Melvin vägrar att bajsa på toaletten (han har gjort den en gång faktiskt), han går i stället och sätter på sig en blöja själv när han känner att han behöver bajsa. Jag brukar fråga när han ska börja bajsa på toaletten och då säger han aningen: Imorgon, mamma eller: Nästa år, mamma. Visst är de väl för charmiga våra små? Precis som Louise och Eric har Tyra och Melvin börjat leka mer och mer tillsammans. Dessutom har Melvin lugnat ner sig betydligt. Han har fortfarande svårt att vara still göra samma sak länge men han är mycket mindre gnällig och tar själv initiativ till lek på ett helt annat sätt. Tyra vårt lilla modelejon. Hon håller på att göra mig galen med sitt bytande av kläder. Hon älskar kläder och skulle kunna byta om hur många gånger som helst per dag och det ska vara klänningar och tofsar i håret hit och dit. Att hon dessutom är supetrotsig gör väl inte det hela bättre. Samtidigt är hon riktigt urgullig när hon visar sin personlighet. Nej fy vad jag bluddrar på (allt för att slippa plugga *ler*). Kul att höra från dig! Ha det gott och ta hand om dig och barnen. Kramar från oss!
Skrivet av    Jenny m Tyra & Melvin 030219

Låter som om....

....du och din dotter kommer att kunna gå på shopping-rundor i klädaffärer snart =) Visst är det kul när man ser hur mycket som händer i barnens utveckling och så snabbt det går. Det är inte länge sen man pratade amning, magknip, barnvagnar och allt möjligt...Snart börjar de skolan, tar körkort, flyttar hemifrån eller så... Nejdå, skämt åsido, men fort går det. Här gillas det också sånger och det är ju kul...ungefär samma som Tyra och Melvin (inte helt oväntat kanske..) Dessutom pippi långstrum....pippi l-ump blir det när det blir lite bråttom... =) Kul att höra från er också!! Ha det bra! Kram/Anna-Lena
Skrivet av    Anna-Lena m.Louise&Eric 030201

Kul att få en

liten rapport från er. Kram
Skrivet av    Maria m Signe & Astrid