Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag vill göra chokladtryffel i år!

Skrivet av PsPuma
till jul. Jag har hittat ett recept som jag skulle vilja prova (Jag har även tittat på snackgruppens receptsamling, och där lät pepparkakstryffeln särskilt god.)
Jag vill göra tryffel med mörk choklad.

I detta receptet som jag har hittat ska man ha en sprits, vilket jag inte har och inte känner för att skaffa. Kan man göra på något annat sätt. Jag behöver tips.
Ni som har gjort tryffel på liknade recept, tror ni att det funkar att rulla för hand eller göra på något annat sätt. Jag vill inte ha för "svåra" recept, då tröttnar jag :-)

Ni som har hyffsat lätta chokladtryffelrecept med mörk choklad lägg gärna in dem i denna tråd!

__________________________________________
MÖRK CHOKLADTRYFFEL MED CITRUS OCH KESELLA
ca 30 st.
200 gr mörk choklad
rivet apelsin/citronskal från 1 frukt
1 msk socker
50 gr smör
75 g kesella
*Smält choklad och smör ihop. Mosa ihop citrusskal med socker. Blanda i kesella och citrussocker i chokladen. Sprita ut längder och skär i 3 cm bitar. Doppa i smält choklad och rulla i kakao.
________________________________________
Svar på tråden: Jag vill göra chokladtryffel i år!

jag skulle

satsa på en tryffel med bas av en fin mörk choklad och grädde. Sen kan man ha olika smaksättningar och ev. smör. Jag har gjort ganska mycket tryffel och tycker ärligt talat inte att ditt recept låter så gott. Men vi har ju alla olika smak och så beror det på vad man är van vid. Jag skulle tro att ditt recept är för löst för att rulla till bollar. Men om du låter den stå i kylen över natten så går det säkert att rulla nästa dag.
Skrivet av    Carina o<:o)>

Tack

så mycket. är glad för alla tips och goda råd. Jag har, som du nog förstår, inte gjort tryffel innan. Sällan ätit det heller. (Men jag har testat att göra t ex Marabou-fugde och Rocky Road-fudge med tips från denna sidan tidigare år. och det blev lyckat!) Jag kanske ska börja med att försöka mig på Pepperkakstryffeln, den som finns i snackinfon. den var ju med grädde i. Jag får väl rapportera hit när jag har kommit till skott! *<|:-D
Skrivet av    PsPuma

Gör det!

Rappoetera alltså. Lycka till! :o)
Skrivet av    Carina

Artiklar från Familjeliv