Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

En liten fråga om mat...

Skrivet av Gunilla
Vi hade tänkt bjuda på smörgåstårta och vad serverar man då till kaffet? Ska man ha tårta efteråt, eller blir det lite mycket tårta då? Någon som har förslag/recept? Tacksam för alla förslag!
Svar på tråden: En liten fråga om mat...

Hej!

Vi serverar smörgåstårta och tillkaffet blir det kladdkaka i bit, jag har beställt på konditori och däe kallades den fransk chockladkaka, dem skär upp i fina \"tårtbitar\" åt mig, jag dekorerar sedan själv med en klick spritsad blå grädde och tandpetare med bild på Olle. Blir lite lagom känner jag.:)
Skrivet av    _basilika_

hej hej

vart lite nyfiken på blå grädde, färgar du den med blåbärsspad eller dyligt???
Skrivet av    nilla med 2 flickor o 2pojkar

vi ska också

ha smörgåstårta och till kaffet har vi valt att köpa ja vad de heter vet jag inte men det är från glassbilen... en stång med vaniljglass med chokladöverdrag och kolatryffel i, de är väldigt stora och ingen pinne alltså och behövs ätas med sked.
Skrivet av    nilla med 2 flickor o 2pojkar

Vi har också smörgåstårta men

till kaffet får det bli nån liten lätt kaka. Annars blir det ju lixom tårta-på-tårta. ...=)
Skrivet av    Maria m Jemima

Vi hade..........

vit choklad kladdkaka till kaffet på vårt dop. Det var väldigt uppskattat och alla ville ha receptet efteråt.
Skrivet av    Sanna

Vit chokladkladdkaka...

det lät jättegott och lite annorlunda...Har du något recept på den?
Skrivet av    Gunilla

Kommer här........

100 g margarin 100 g vit choklad 2 dl socker 2 tsk vaniljsocker 2 ägg rivet skal från en citron 1 msk citronsaft 2 1/2 dl mjöl Smörj och bröa en förm med löstagbar kant med kokos. Smält margarinet och ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen och blanda ner i kastrullen så att det smälter. Blanda socker och vaniljsocker vid sidan om och blanda sedan ner det i kastrullen. Tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt citronskal och saft. Vänd snabbt ner mjölet till en jämn smet och häll sedan i formen. Grädda i ca 12-15 minuter i 200 grader. Sikta florsocker över kakan när den svalnat och servera med vispad grädde och ev bär.
Skrivet av    Sanna

Tack snälla!

Den låter jättegod! Känns perfekt efter smörgåstårta. Ska den vara lika kladdig som \"vanlig\" kladdkaka om man lyckas med den ;-)?
Skrivet av    Gunilla

Artiklar från Familjeliv