Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är det ok att barnen

Skrivet av Cecilia
har på sig luvtröjor till på dagis?
Svar på tråden: Är det ok att barnen

Helst inte ...

.. är min spontana reaktion. Jag är emot luvor på dagis, både på tröjor och jackor. Hur säkra de än ska vara så vet man ju aldrig - risken att barnen fastnar är ju större om de har luvor! Men alla gör ju som de vill, jag kör UTAN på mitt barn!
Skrivet av    S med Linus & Ida

Vi har inga speciella regler om det

på vårat dagis men hör efter med erat om de har några regler angående det jag har hört att något dagis inte accepterade luvtröjor :) Själv har vi aldrig luvtröjor jag tycker det är otäckt med säkerheten så därför väljer jag tröjor utan luva alternativt tar av luvan på jackor och overaller. Har dagis inga restriktioner och du anser luva är okej så tja kör på luva men fundera på om luvan gör nytta och om det är nödvändigt det innebär ju trots allt en liten risk
Skrivet av    Emma

Vi säger till föräldrarna

på föräldramötet att vi inte vill ha huvatröjor på förskolan. För allas skull. Kapuschongerna ska vara avtagbara och inga snören hängande vid halsen.
Skrivet av    Kulan

Oj, jag har inte

ens tänkt på det. Men nu när jag tänker efter är det ju faktiskt självklart att hon inte ska ha luva! De har ju koll på ungarna, men jag vet ju hur barn är - som kvicksilver.
Skrivet av    cilia m june

Onödiga luvor

är ju ganska lätt att undvika. Men mina barn har ärvt en del tröjor med luva och vi använder dem. På vårt dagis har de mycket god koll på ungarna och att någon skulle fastna utan att minst 7 andra ungar sprang för att hämta fröken verkar otroligt. Så visst undviker vi det, men har inget totalförbud. Då är det värre i skolan där barnen inte är lika övervakade. Jag har lärt min stora tjej att luvan måste inpå insidan om man ska klättra i träd.
Skrivet av    Sofia*

Köper eller anv. aldrig sådana barnplagg *imt*

ooo
Skrivet av    Pia

Jag låter inte mina barn ha det

Det är väldigt lätt att fastna.
Skrivet av    Hervor

Artiklar från Familjeliv