Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Flexitrax och briotågsfråga...

Skrivet av Jessica m. Saga & Nora + Lovis 051007
det var väl någon som rekommenderade flexitrax till en 2,5åring häromdagen?

Sambon har nämligen påpekat att hans föräldrar har en massa briotågsdelar och tycker att vi kanske skall kolla där först innan vi satsar för mycket där...och dit kommer vi inte igen förrän jul så jag funderade på om flexitrax kanske skulle vara något, för visst var det någon som hade båda och tyckte att båda var kanon?

Funderar fortfarande kanske på en liten briotågbana med batterilok och så bygga på med det gamla om man säger så...men vill ha lite mer info om flexitrax också hur det fungerar...och hur bra sitter banan ihop, är den svår att bygga?
Ja allt som kan vara intressant att veta om man har 2,5åringar som skall använda den (även om deras pappa säkert kommer leka MYCKET med dem ;)).
Svar på tråden: Flexitrax och briotågsfråga...

Har både Flexitrax och briotågbana hemma...

...och jag tycker att ni ska ta hem tågdelarna från föräldrarna först och främst. Är det många delar behövs inga fler, om ni behöver komplettera köp då inte några höga brio-log, de går inte under bas-broarna. :P Ni behöver inte heller köpa just brio (dyrt!) utan det går att kombinera med IKEAs banbitar, KidsWood, de där bitarna man kan hitta billigt på ÖoB samt Biltemas. Sonen har haft tågbanan sen han var 2 och älskar att leka med den (han är 4 nu). Dock kunde han inte bygga banor själv särskilt bra, utan man fick hjälpa honom. Sedan har vi Flexitrax... Köp en batteriladdare också om ni skaffar en sådan, och för en 2,5 åring behöver ni inte så stor bana. En mindre basbana och nån extra bil räcker fint. Dottern (också 2,5) älskar att ha bilarna jagandes efter varandra. Sonen gillar aningens mer komplexa banor, men kan bli frustrerad ibland. Sonen klarar att bygga lite, men inte dottern. De sitter ihop bra bitarna...
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

Har både briobana & flexi-trax

Både den nya \"djungel\"banan och den röd/blå/gul/röda flexibanan. De är SÅÅÅÅ roliga!! Finns massa tillbehör som broar som skakar när de kör på, vändningsrondeller, pipande vägbanor, tunnlar och massa olika kul bilar. Rekommenderar den starkt! Delarna är lätta att sätta ihop och de håller ihop bra sen. Självabanan blir ju böjlig. Vi har haft jättekul hela familjen med flexi traxbanorna! Gillar brios tågbanor också. Batteridrivet lok är kul, det har vi med. Ett tips; skaffa batteriladdare! :-)
Skrivet av    Marie_AOA

Menar

röd/blå/gul/gröna banan. Blev röd 2 ggr. :-)
Skrivet av    Marie_AOA

Låter bra...

och det där med rälsen är ju bra att de är likadana :) Skall komma ihåg det med tunnlarna också, vet inte hur mycket \"sådant\" som finns men jag vet att det finns räls så man kanske skulle be dem leta upp det och kolla för då kan man ju från just farmor och farfar ge dem lite typ tunnlar och tåg kanske så får de rälsen när vi kommer på annandagen :) Och flexitrax kommer nog sambon gilla också :) Tack för svaren :)
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Lovis 051007

Kanon :)

Batteriladdare har vi (har trådlös mus ;)) men fler batterier till den kanske är att tänka på då :) Låter som att båda banorna är roliga och att det inte är något problem med att ha båda...dessutom så verkar de räcka långt upp i åldrarna och det är ju bra :) Så nu har jag bestämt de stora tjejernas julklappar...skall jag bara försöka komma på något till lillsnuttan som kommer vara 2,5månad...något måste hon ju få :)
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Lovis 051007

Ja just det ja

glömde skriva att de kan användas ihop de båda flexibanorna. Ja, t.o.m jag har haft riktigt kul med dom. Här blir det fler delar till dom i julklapp bla. :-)))
Skrivet av    Marie_AOA

jag med

jag tycker det är lika kul som barnen! Vi har också både tågbana och flexitrax (Dinosauriebanan) men jag funderar på att skaffa mer till jul. Sonen är nu 7 1/2 men tycker fortfarande det är lika kul! (det var förresten jag so tipsade om båda tidigare)
Skrivet av    Charlotte & co

Undrar mer...

...om det finns någonstans att köpa flexi trax på nätet? Tycker det låter jättespännande med detta och det kommer nog att passa bra till min tre-åring! :)
Skrivet av    Svea

Här kan du se

hur de fungerar. http://www.br-leksaker.se/Start?gidSession=7b5f7058074d0159035d7a4877040201785a Klicka på flexitrax dino och sen produkter. Jag vet inte om de finns på internet.
Skrivet av    Marie_AOA

Tack...

...jag har sett dom tidigare, men inte haft koll på vilken ålder dom passar för :) Har letat lite på nätet nu i kväll utan att hitta något bra ställe :/ Trist när man bor långt från närmaste leksaksaffär...
Skrivet av    Svea

Tyvärr...

verkar som att det är Br/Toys\'r\'us som säljer dem i Sverige :( Men det går inte att ringa närmaste butik och fråga om det skulle gå att beställa och att de skickar då? Fråga kan man ju alltid :)
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Lovis 051007

Du kanske kan...

...önska det åt barnen från släktingar etc?
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

Artiklar från Familjeliv