Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fler utfattiga inför barnbidraget??

Skrivet av Familjen Kyrkråtta
Ursäkta frågan ,den har ju ställt förut,jag vet..
Nu är det vår tur att inte ha en krona tills på torsdag,den underbara barnbidragsdagen..skulle behöva låna en femhundring men har absolut ingen att låna av,suck..vi är en helt vanlig skötsam ,men stor barnfamilj.Så v år tomma plånbok beror inte på något missbruk eller så..hade bara så många räkningar den förra månaden,fick även lämna några tills nu i ok tober.
Har sån ångest nu att det inte går att tänka på annat.Har 97 kronor och många munnar att mätta.Börjar bli tomt i skafferi och kylskåp..

Ville bara skriva av mig,tack ni som läste.
Hur har ni andra det just nu med pengar?
Svar på tråden: Fler utfattiga inför barnbidraget??

Rätt bra men jag har haft det som du eller

ibland var pengarna slut kanske 10 dagar innan nästa kom (när jag inte uppfyllt reglerna för a-kassa så det är rätt många år sen). Har du ingen pant (burkar eller flaskor)? Nu när jag jobbar heltid, äntligen, så har vi det riktigt bra trots att jag räknas som lågavlönad.
Skrivet av    - Miko -

Jo,jag ska precis iväg med panten..

och försöka få ihop till en god middag i varje fall. Fick en idè om Janssons frestelse! Barnen gilalr inte det,så det får något annat.Lunchen blev pannkaka. Har nog pant för sådär 150 kronor i alla fall. Näää,nu är det jag som måste hålla i plånboken bättre då vi HAR pengar. Även om vi nog ligger ganska illa till jämt,med bara en inkomst i familjen. Är hemmamamma men skulle kunna ta ett några timmars jobb-om det bara funnits.Tyvärr är det stenhård konkurrens om jobben i den lilla stad vi bor i.Inte ens högutbildade,duktiga yngre,får jobb här!
Skrivet av    Familjen Kyrkråtta

Du är inte ensam...

Tyvärr tycker jag det är likadant varje månad! vi har också många barn, men vi har dragit på oss för mkt utgifter när vi hade det bättre. Så fort pengarna kommer in så har vi slut igen! Vi har mat på borden men alla julklappar, vinterkläder orkar jag knappt tänka på!Fy vad trist detta är! Jag har lånat 600kr till barnbidraget kommer....
Skrivet av    mamman

Jovars

Här var det också tomt. Fick dessutom lämna en räkning obetald till den 19:e och hoppas på det bästa. Vi har bara nödvändiga räkningar men drabbades av en del extra kostnader efter sommaren, bl.a. vitvaror som pajat och ett träd vi var tvungna att fälla inför höststormarna. Så nu lever man på krita. Dvs, mat köper jag på mitt FirstCard, nödfallskortet. För svälta vill vi inte. Man blir så trött och nedsatt då.
Skrivet av    Budgetliv - intellektuell bohem

Hurra!

Hade nästan glömt att barnbidraget kommer redan 20:e! *glad* Vårt kylskåp brakade ihop, så där försvann hela bufferten (liten buffert, inte dyrt kylskåp *ler*). Jag trodde jag bara skulle ha någon hundralapp kvar, men såg till min förvåning att jag har 1400 kvar på kontot, dessutom har vi ICA-kort där vi inte börjat nalla på krediten (tror jag?!). Lite har jag fuskat, för jag har ett eurocard som gör att jag kan låna av mig själv en eller två månader utan mer kostnad än årsavgiften.
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Men någon slags hemmajobb då?

Telefonförsäljning eller homepartyn? Har du några timmar över så gör det ju inget om det inte går så bra i början, det blir ju inte sämre än nu, åtminstone! :)
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Jo, nu är börsen tom

men det blev den efter att vi handlat mat idag. Så vi har i alla fall mat till nästa helg och då har ju barnbidraget kommit! Ni får laga den absolut billigaste maten ni kan i veckan, det är jobbigt men det måste ju gå!
Skrivet av    Lovis

Låter jobbigt!

Tycker synd om er! Själv har vi inga problem. Du får väl göra upp en budget, så att pengarna inte \"rymmer\" igen. Tänk efter om varje matvara är nödvändig, osv. (Om ni har pant för 150:- kanske ni köpt en del onödig läsk...?) Du kanske kan sälja på Tradera, om du har gott om tid? Du kanske kan anmäla dig som timvikarie i skola/vård/förskola? (Om det funkar med barnomsorg!) Köpa allt till barnen billigt/beg, förstås!
Skrivet av    Annica

Ja, varför inte

homeparty? Jag hade aldrig varit homeparty tidigare men var på ett nyligen (alltså för första gången)och _alla_ gästerna handlade, de flesta för runt tusenlappen! Så det verkar fungera perfekt som x-tra inkomst. Hon som var värdinna var det för tredje gången och sade att det inte blivit mindre intresse när hon har visningar.
Skrivet av    Tullsan

Jodå....

Har ca 30 kr kvar tills torsdag MEN jag har bara mig själv att tänka på nu eftersom mina barn är hos sin pappa just nu. (vi har VV)....
Skrivet av    Ulliz

jag får lön

den 15 varje månad (denna månaden kom den den 14:de) sen kommer sambons sjukbidrag den 19:de barnbidraget den 20:de bostadsbidraget den 27:de så här kommer det utspritt över månaden, det är skönt jag har också varit i din situation innan jag började jobba
Skrivet av    Helen

För min del

så hade jag aldrig klarat vare sig telefonförsäljning eller homepartyn. Jag har inte talang för den sortens sociala jobb utan det hade gett mig ångest som hade fått hela jippot att verka taffligt och dumt. Men kan man så...
Skrivet av    Budgetliv - intellektuell bohem

Inte ens på timmar inom

äldreomsorgen, soc.psyk eller som pers.ass? Fast förslagen ovan gäller _bara_ om du gillar den typen av arbete, annars är man inte lämpad (enligt min personliga åsikt alltså). En helg och en dag i månaden skulle iaf ge ca 2000 kr netto (nu räknade jag på outbildad i min kommun, på en höft sådär)!
Skrivet av    - Miko -

3000;- back denna månaden....

Vi valde att betala tillbaks ett privatlån på 2000;- denna månaden - det måste ju göras nån gång. Och så hade min arbetsgivare ändrat reglerna för ersättning under föräldraledighet, så jag fick inte dom 1000;- som jag har fått från dom. Nu har vi 280;- kvar och är fem barn och två vuxna i familjen. Som tur är så har vi Statoilkort. Vilket blir skitdyrt att betala sen, men då har vi tvåtusen som vi inte hade denna månaden. Och - med risk för att starta diskussion - så tycker jag av och till att välmenande budgettförslag blir lite, ja, jag vet inte vad jag skall säga. Jag blir lite småsur i alla fall. Även folk som har stenkoll på ekonomin kan av och till få trånga månader (som vi nu).
Skrivet av    Marie-72

Jag har 11 öre på kontot

en 50-lapp i plånboken. Men jag har mat i frysen och mjölk i kylen så jag tycker inte att det är så farligt. Värre om jag behövt fylla på något. Jag köper alltid mat så det räcker när jag får pengar och skriver matlistor. Det underlättar för mig även om jag blivit gråhårig på kuppen ;o)
Skrivet av    Jenny

Artiklar från Familjeliv