Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Amningsmonster?

Skrivet av svart katt
Hej på er!

Tänkte höra om det är någon mer som har fått ett amningsmonster till barn?

Dottern, som nu är tre veckor äter jämnt! (Förrutom när hon sover i selen.) Hon äter eller ligger med bröstet i munnen och småsnuttar nästan hela tiden när hon är vaken.

Kan det vara för att stimulera mjölkproduktionen? Hon verkar inte riktigt ha någon mätnadskänsla och kan äta tills hon kräks. (Storasyster var också missnöjd med amningen, fram tills dess att vi introducerade en kvällsflaska med tillägg på kvällen, men det vill jag helst undvika den här gången)

Jag börjar tro att jag har fått ett litet vampyrbarn, hon äter jämnt och är vaken på nätterna :-) Någon som känner igen sig?

/ svart katt
Svar på tråden: Amningsmonster?

Hade så med första barnet

Han skulle hänga på bröstet jämt. Vi gav också på kvällarna tillägg eftersom vi tyckte att han inte blev mätt. Kommer faktiskt inte ihåg hur det blev sen. Tror att det blev mera rutiner då. Men i början var det svårt. Fast jag tyckte att tillägg inte hjälpte så mycket heller. Han skulle nog vara nära mig helt enkelt hela tiden. Tror att det handlar mycket om närhet. Det känns säkert bättre om nån månad. Fast det kanske inte låter som tröst.
Skrivet av    Milli m. Minna 050831

Amningsmonster javisst =)

Så där var min dotter första ca tre veckorna oxå. Nu har hon fattat att det finns roligare saker än mammas tutte, som världen runt omkring tex, så nu kan hon ligga och titta istf att bara äta. Fast kräks gör hon oavbrutet fortfarande och stora mängder dessutom =( Hoppas \"vampyren\" blir nyfiken bäbis snart ;), för jag vet hur jobbigt det är att amma konstant.
Skrivet av    Dessi & Nathalie 050911

Jaha

Jag har inte erfarenhet av någon annan sorts barn. Har anpassat mej. I bärsjalen kan Lilly tutta så vi kan vara ute rätt länge utan gnäll. Det går bra att jobba och gå på kurs också eftersom hon mest sover vid bröstet eller äter aktivt. Min systerson ligger inte vid bröstet hela tiden. Han ska _roas_. Hans mamma ska sjunga för honom eller roa honom på annat sätt. Han är vaken nästan hela dagarna och sover jättebra hela nätterna. Jag skulle inte klara ett sådant barn, som både kräver fysisk och mental närvaro. Jo, det skulle jag såklart. Men jag föredrar definitivt ett spädbarn som tuttar hela tiden framför ett som kräver att jag ska roa det. Då hinner jag ju inget annat som jag gör nu. När barnen blir äldre blir det annorlunda.
Skrivet av    Madonna

Viggo är

en tuttkille han med...han äter jämt och massor så att han sätter i halsen och det riner tom ut genom näsan samtidigt som han äter!! Sen spyr han upp massor oxå..
Skrivet av    Joa med VIGGO, Moa och Emil

Skönt att höra...

... att det finns flera små amningsmonster där ute! Jag har kanske blivit lite småsenil och kommer inte ihåg hur mycket storasyster ammade, eller så är det så att lillasyster helt enkelt är betydligt gladare i mat än vad storasyster var. Tack för era kommentarer i varje fall! Allt känns bättre! :-) / svart katt
Skrivet av    svart katt

Precis som Linus...

han kräks både ur mun och näsa =/ Dessutom har han börjat få ont i magen. Han gnäller och sparkar ut/drar ihop benen.
Skrivet av    Kerstin med Martin-00 & Linus 050912 (fd Winnie)

min äter nästan all sin vakna tid

hon äter och sätter i halsen, ska rapa och sen äta igen, ibland spyr hon lite och sen är det dags igen för mat...och sova lite emellan..sen dags för mat igen. Men min verkar ha lite magont ibland...för hon pickar med huvudet och flåsar som om hon är jättehungrig. Sätter henne till bröstet och när hon druckit 2-3 klunkar så släpper hon och gallskriker...blir som en stel pinne i hela kroppen.. Jag får ibland stå upp och gå runt med henne medans hon ammas samtidigt..liiite jobbigt. Speciellt på kvällarna då de andra barnen sover...är rädd hon ska väcka dem med sitt skrik..så jag gör allt för att hon ska vara tyst...vyssjar, gungar, ammar, pratar och sjunger för henne..masserar magen och ryggen..osv.. Men ändå pickar hon och flåsar, ålar sig i famnen och skriker.. men mat vill hon inte ha alla gånger för vid bröstet bara skriker hon och vägrar suga. Viggo med bettede sig så när han var så liten..fast han hade kolik...skrek jämt. Vaknade var tjugonde minut på natten och bara gallskrek..inte mycket sömn man fick där. Jag undviker numera räkta pålägg, lök, stark mat osv...allt för att hon inte ska ha ont i magen..och jag märker att det blivit lite bättre faktiskt.
Skrivet av    Linda m. Saga 050909 + 3 till

kanske bara tuttsugen

testa napp!!! min tjej är sån... hon käkar från bägge brösten sen får hon tutta på napp tills det är dags att käka nästa gång! mitt första barn var likadan å jag ammade och ammade och ammade å hon åt å kräktes, åt å kräktes så jag ville inte ha det likadant denna gång! därav nappen - så snart amningen kommit igång ordentligt.
Skrivet av    Mrs Cotton med Linnéa 051003

Artiklar från Familjeliv