Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur mycket får era ringar kosta? imt

Skrivet av MiaNyfiken
.
Svar på tråden: Hur mycket får era ringar kosta? imt

vi prioriterade inte ringarna...

både min man o jag har kroppsarbete o varken han eller jag kan eller vill glänsa med någon flaschig sak med diamanter och kosta flera tusen... vi valde enkla släta guldringar som kostade oss ca 3.000 kr totalt... ingen katastrof om de skulle repas eller tappas bort o man har råd att ersätta ringen då... Vi valde ändå ringar som är tåliga så visst tål de en del trots att det är ett mindre pris...
Skrivet av    Nyfiken gul

Vi satsade på ringarna

för de ska ju vara på fingret resten av livet så vi la pengar där och valde bort lite annat istället allting gäller ju att prioritera det som känns viktigast för en :)
Skrivet av    geo75 *gift 27/8-05*

Min bästa väninna ...

Hon resonerade lite som du och lade ner hela 80 000 kr. Två år efter bröllopet har hon bättrat på med en sten och breddat den; ytterligare 20 000 ... . Hon vågar knappt ha den i vissa miljöer- eller så vrider hon den så att stenarna ej syns. Hon resonerade som så att ett badrum blir omodernt och slits och då lägger hon gärna en lika stor summa på ringen (som givetvis är försäkrad!). Jag vet inte hur jag skall göra ...
Skrivet av    MiaNyfiken

OJ oj oj

såååå mycket pengar... NEJ så mycket hade jag inte gett! Finns MYCKET roligare saker jag vill lägga pengarna på då :) Våra förlovningsringar och vigselringar gick på 20.000 sammanlag och det tycker Jag är mycket pengar :)
Skrivet av    geo75 *gift 27/8-05*

Hittade den perfekta ringen

och den var jättebillig, vilket ju inte gjorde så mycket. Under 2000 kostade den. Hade den perfekta ringen kostat det tredubbla hade den fått göra det. Den ska ju bäras varje dag resten av livet, får man hoppas.. då måste man vara nöjd med den! Oavsett pris :-)
Skrivet av    -Catharina-

Jag tycker också att

20 000 är mycket pengar. Jag gillar dock hennes argument. Häftigt att prioritera sig själv för en gångs skull (vi har 4 barn).I andra kulturer fungerar ju kvinnans guld som en slags livförsäkring / ekonomiskt skyddsnät. De bodde i hyreslägenhet när de gifte sig så de hade lite sparat ... . Nu har de köpt hus och tycker allt kring renovering är dyrt!
Skrivet av    Marie

Ja,

min väninna är lite av en ringfetischist (felstavat ...) och designade den själv med enorma diamanter som kostade 15 000 kr per sten.
Skrivet av    Marie

Hoppsan!

Men iofs, har man pengarna så varför inte :) Bara man inte ångrar sig, eller suktar efter annan modell efter några månader *s*
Skrivet av    -Catharina-

Tjuvläser här...

för jag gifte mig för drygt ett år sedan. Min ring kostade ca 25 000 kr och jag ÄLSKAR den :-) Däremot la vi inte så jättemycket pengar på resten av tillställningen. Vi hade bara närmaste familjen som gäster (ca 20 pers) och kläderna var inte speciellt dyra. Bröllopsresa har vi inte heller varit på (pga småbarn). Ringen var egentligen vår största utgiftspost, men helt klar värd pengarna :-)
Skrivet av    Nea

Hur mycket som helst! *S*

Jag lägger hellre ner mycket pengar på min ring än på klänningen - den ena har man bara en dag, den andra varje dag i resten av livet. För övrigt kan jag tänka mig att uppgradera min ring efter hand så att den blir större och större för varje år. *S*
Skrivet av    Camelia

2000 kr

kostar min, och det är knappt vi har råd med det. Tilläggas bör att det är en kompis som gör ringen så vi betalar bara för själva materialet men inte görandet. Skulle nog ha kostat en 4-5000 annars tror jag.
Skrivet av    Karinko (fru Karinko 28/1-06)

Tillägg:

gillar inte stenar och sånt. Så då blir det enklare att hålla det billigt. Ringen är 5mm i vitguld.
Skrivet av    Karinko (fru Karinko 28/1-06)

Får och får..

Jag visste hur jag ville att de skulle se ut, sedan var det bara att jobba på att få ett bra pris. Med inlämnat guld till samma vikt som våra förlovningsringar vägde färdiga kostade de 7.200. Då har jag två stenar i min (0.14 c) som vi betalade för utöver guldet, och sedan betalar man ju förstås för arbetet. Min vigselring kommer att vara en smal alliansring i vitguld med stenar (0,14 c också) över ungefär halva ringen, den kostar 5.200. Så ca. 12.500 + 22 g guld för alla tre ringarna, och det är ett ok pris för mig, även om jag självklart gärna hade köpt billigare ringar om jag hade tyckt om en billigare modell. Jag ÄLSKAR min förlovningsring (har bara haft den i några veckor) och kan knappt vänta på min vackra vigselring, och eftersom jag inte är den ombytliga typen eller har valt någon särskilt extrem modell så tror jag att jag kommer att trivas bra med mina ringar under lång, lång tid framöver, något som för mig är en förutsättning för att kunna spendera så mycket pengar. Mycket för mig iaf, allt är ju relativt.. ;)
Skrivet av    gabbiz med Alvin ~ Brud 5/8 ~06

Våra kostade

25.000 till kompispris och då använde vi eget guld. Hade kostat betydligt mer annars. Det är Engelbert-inspirerade ringar.
Skrivet av    Hervor

Ringen var ingen hög prioritet

inte nått av allt i bröllopet hade högre prio än nått annat. Vi tyckte inte att ett bröllop är så speciellt att vi tex ville lägga flera tusen på ringarn, fotograf osv som vissa tycker är bland det viktigaste. Ang fotograferingen så resonerade vi som så att man kan få till lika fina bilder med en enkel digitalkamera som nån släkting fotar med som om man skulle anlita ett proffs. Vad gäller ringen så var det viktigaste att jag valde en rin som jag verkligen kände var rätt, spelar då ingen roll att den bara gick på 1800kr (1600 med kompispris). Den är 3 mm bred och har tre stenar med \"stjärn\"-mönster runt varje sten. Ville absolut inte ha en ring med \"uppåtstående\" stenar- skulle vara så rädd då att stöta i den i nått. Plus att det är obekvämt att ha sådana ringar under vantar.
Skrivet av    Fru M

Artiklar från Familjeliv