Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Någon som kan Paris?

Skrivet av Gela
Har beställd en resa till Paris i november....ska flyger med Ryain air, så vi landar på Beauvais.Boende har vi bokat på "Pierre & Vacances Val d´Europe" nära Disneyland® Resort Paris ....Tänkte om någon kunde kolla upp hur långt tid det tar från flygplatsen till hotelet...Som det ser ut så är det ca 45 min från flyget till Paris och sen 45 min till hotelet, kan det stämmer? Är det lätt att hittar till snabbtåget och lätt att åka med massa barn och vagn? Priset ungefär för resor med snabbtåget.....Någon insider tips om vad man ska göra i Paris?Någon som känner till shoppingcentret Val d´Europe, eller akvariet ”Sea Life ?
Svar på tråden: Någon som kan Paris?

Tips!

Gå in på Utlandsföräldrar-snacket! Där finns det folk som bor i Frankrike/Paris :o)
Skrivet av    Christine-gift med indian

Vagn!

Det är näst intill omöjligt att ta sig ner i tunnelbanan i Paris med en barnvagn. Till och med en hopvikbar paraplysulky kan vara knöligt. Man ska igenom ganska trånga spärrar på många stationer och det är ofta ganska hetsigt i tunnelbanan. Och på bussarna får man bara åka med med vagn i mån av plats! (Kan ha ändrats sen jag var i Paris sist för något år sedan). Så mitt tips är att packa i ryggsäck så mycket det går.
Skrivet av    Sofia*

Kom hem i söndags :-)

men jag kan inte påstå att jag kan Paris för det :-) och när jag läser din inlägg noga så kan jag nog inte svara på nåt! Jo, med buss tar det 1 tim till platsen där bussen stannar i Paris. Där ligger ett stoooort/högt hotell som heter Hotel Concorde de Lafayette (typ). Under finns massa shopping och en metro. Det är enkelt att åka metro för vanliga människor. Svårare blir det med barnvagnar och packning osv då det bara är trappor som gäller. På vissa ställen finns en rulltrappa upp. Ska kolla om jag har nån bra sida!
Skrivet av    jennifer

Lite längre tid...

Bussen tar i alla fall 60 minuter. Om ni inte är fler än fem personer skulle jag ta en hyrbil mellan flygplatsen och disney..
Skrivet av    Bengt

Några svar... (långt)

inte kan jag Paris superbra, men vi bodde på samma hotell i somras och det stämmer att det tar ca 45 min med pendeltåg ifrån centrala Paris ut till Val d\'Europe, sedan var det 5-10 min promenad till hotellet. Vi bilade ner, så jag har ingen aning om hur lång tid det tar från flygplatsen. Priset har jag också glömt, vi köpte 5-dagarskort. Vi hade två paraplysulkys (skulle INTE rekommendera en större vagn) med oss (en 1-åring och en 3 1/2-åring) och det var ofta man fick bära vagnarna upp och ner för trappor på stationerna. Rulltrappor och hissar finns verkligen inte alls i samma utsträckning som i Sthlm. Och spärrar där man kom igenom med barnvagn förekom inte heller på alla ställen, ibland fick man lyfta, fälla ihop, kånka och bära, eller vänta en halv evighet på att en lagom glad spärrvakt kom och öppnade grinden åt en. Vår 3 1/2-årige son lyckades dessutom fastna med handen i en spärr, lite lätt kalabalik... Men visst gick det att resa kollektivt med barn (vi har tre), bara man är inställd på att det inte flyter lika bra som i Sthlm. Och det var lätt att hitta stationerna och bra skyltat. Shoppingcentret var STORT, med många olika affärer. Det ligger dessutom en stor outlet granne med gallerian om man vill ha lite dyrare märken. Hade lätt kunnat gjort av med MÅNGA tusenlappar där. Det finns även en stor supermarket i källaren till gallerian om man vill handla matvaror. Sea life hann vi aldrig med, men det var många dagis/skolklasser där och det såg fint ut i broschyren iaf. Val d\'Europe var ett OK ställe att bo på, men nästa gång tänker jag bo närmare centrala Paris, det blev ganska drygt att sitta på pendeltåget, särskilt om man var tvungen att byta till tunnelbanan också. Men Paris är en underbar stad, finns hur mycket som helst att göra där och jag skall definitivt dit snart igen!
Skrivet av    Polly

Åkte den vägen i januari 2005

Bussen från flygplatsen ta ca 1 timme. Sedan hamnar man på en parkeringsplats i Paris och ska gå några hundra meter till tunnelbanan. Man åker tunnelbana några stationer och sedan är det motsvarande pendeltåg i 1 timme (kan var 45 min i mindre trafik men även närmare 1,5 i rusning). Vi åkte med barn från 7 år och uppåt och jag är tacksam för att barnen inte var mindre. Det är dels en del trappor i tunnelbanan där man då måste bära väskor mm. Sedan var det så himla trångt ibland på pendeltåget att vi fick stå hela vägen. Shoppingcentrat var rätt trist och akvariet var vi itne på. Hotellet helt ok.
Skrivet av    Karin

Tack för alla svar!IMT

.
Skrivet av    Gela

Artiklar från Familjeliv