Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

vem bestämmer?? Du eller ditt vårbarn

Skrivet av Ewa_Olivia03_Oscar05
Det jag tänker på är maten, de som ger fast föda, vem bestämmer hur mycket de får äta?

I morse fick han gröt på 2 dl nu till lunch hade jag gjort potatis, då han igår åt med storaptit (våran potatis pure som vi åt på golfresturangen) men han ville inte ha den hemma idag, men då blandade jag ut den med hans risgröt och då gick det bra, men han åt ca 1/2 bakpotatis och ca 1 dl gröt blandat, och så amning på det??? men jag kände att jag inte kunde ge han allt så jag avslutade i slutet, då han faktiskt blev lite lessen också, alltså innan jag sluta, han blir också lessen då man inte ger maten snabbt nog. Vet ej om han blev lessen för att han var mätt eller trött, för nu sover han.

Oscar har i ca 3 veckor fått gröt som ökats i mängd.

Så hur mycket mat ger ni åt gången, jag har ingen aning om mängder i barnmatsburkar då jag ännu ej köpt några.

Svar på tråden: vem bestämmer?? Du eller ditt vårbarn

Agnes bestämmer

och det varierar r\'tt kraftigt beroende på humör, dagsform etc Men typiska Agnesportioner är: Gröt/Vällin: 2 dl Huvudmål: 1,5 dl pure (en amerikansk muffinsform) Mellanmål: En riven skalad frukt + macka eller skorpa Känn efter vad du vill... Vill du ge honom mat i den takt han vill, eller vill du bromsa lite för att hålla kvar i amningen? Båda vägarna är ju jättebra. Och du är en klok mor som nog hittar er alldeles egna fina matväg. Kram till er
Skrivet av    aasha

det jag mest tänkte på

var inte amningen, utan att får han ont i magen om han äter för mycket, kan de äta för mycket, hur mycket är förmycket? Olivia åt alltid stora portioner som liten och kan fortfarande äta bra då hon vill. Nu i kväll åt han inte alls så mycket, gav han lite banan som smakis först och sedan gröten och då blev han så där lessen, så då slutade vi, så det känns som om han blir lessen både då gröten inte kommer snabbt nog och när han inte vill ha mer. Så nu är han ammad och sover sedan en stund.
Skrivet av    Ewa_Olivia03_Oscar05

Ha! Jag bestämmer!

Trodde jag i alla fall :-D Nej men, man kan ju inte tvinga i dem mat precis så hon får ju själv säga stopp när hon är mätt. Jag serverar såpass mycket mat att det är meningen att det ska bli en aning över för att jag ska vara säker på att hon verkligen inte vill ha mer. Trugar inte dock. Här går det ner ca 1,5 dl gröt, eller 1,5 dl matpuré, eller till mellanmål kanske ett rivet äpple plus amning som dryck eller en hel banan, ja, du förstår. Jag tror att de talar om när de är mätta.
Skrivet av    -texas-

Jag

Jag ammar och vill fortsätta med det ett bra tag.
Skrivet av    Mumselimums

glömde

Jag ger tre-fyra rågade matskedar ungefär, tre gånger om dagen.
Skrivet av    Mumselimums

Artiklar från Familjeliv