Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Han sväljer jättemycket luft...

Skrivet av Cecilia
...under ammningen. Man riktigr hör hur det bullrar i magen under ammningen när han sväljer, mest i början. Han blir orolig och säkerligen gör det ont. Jag rapar honom flera gånger under ammningen och då kommer det riktiga mans-rapar:) och en massa pruttar.
Jag har inte alls ont i bröstvårtorna och jag tycker att dom har ganska bra form efter ammningen (aningens, aningens platta på den sida som är närmast hans näsa, hoppas att ni förstår) och jag tycker att hans tag är lite "snipigt", han väcklar inte ut överläppen ordentligt. Kan det vara orsaken till att han sväljer så mycket luft?
Han sväjer inte luft vid alla ammnings-tillfällen.
Har ni några funderingar eller kanske bra förslag på hur vi ska undvika dessa luftbubblor och kan jag fortsätta amma som vi gör trots snipig överläpp?

Svar på tråden: Han sväljer jättemycket luft...

Hej! Vi har haft samma problem från och till...

Min pojke sväljer mycket luft emellanåt och jag tror att det beror på att när utdrivningsreflexen kommer igång så kommer mjölken för fort och han hinner inte riktigt med= sväljer luft. Kan det vara så för er med? Har inga supertips men vi har provat; Hålla honom lite mer upprätt. Pumpa/mjölka ur lite innan han äter. Det är mycket bättre nu för oss, tror att mjölken har \"ställt\" in sig bättre men ibland så blir det sådär, ofta när han inte ätit på länge. Hoppas det löser sig!
Skrivet av    Findus2

Hur gammal är han

Många barn blir ju liksom lite bättre på att amma efter ett tag så om han är helt ny är det säkert övergående. Får han inte ont i magen gör det ju heller ingenting. Tipset du fick av Findus2 att hålla honom mer upprätt är bra, det brukar funka. Hur ofta ammar han? Om han hinner bli väldigt hungrig mellan tillfällena så äter han troligen mer glupskt och då sväljer mer luft. Om du kan få honom att äta lite oftare kanske han tar det lugnare och sväljer mindre luft.
Skrivet av    miamamman

Hejsan och tack för ditt svar!

Ja, jag tror att det kan vara så som du skriver. Det har faktiskt varit bättre under gårdagen och i dag.. Kanske för att han har legat vid bröstet nästan hela tiden och därför så har brösten inte blivit sprängfulla och min son inte döhungrig. Att pumpa ut lite innan är ett bra tips. Tack!
Skrivet av    Cecilia

Han är tre veckor!

Det är lite olika hur ofta han ammar. Idag har han nästan inte släppt bröstet. Det går aldrig mer än tre timmar mellan målen iallfall. DEt känns i bland som om luften gör att han blir mer ivrig. Att det gör ont och därför vill han ha mer \"tröst\" och suger intensivt och får i sig ännu mer luft osv. Jag önskar att någon kunde titta på när vi ammar för att tala om om vi gör rätt:) Ska be bm titta nästa gång vi är där. Tack så mycket för ditt svar!
Skrivet av    Cecilia

Artiklar från Familjeliv