Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Inlägg här publicerat i bok.

Skrivet av FF
Jag vill bara fråga en fråga ang. inläggen här. Jag såg just ett inlägg som jag gärna skulle vilja ha med i en bok (som ett exempel)som jag skriver men vet inte om jag helt enkelt bara får "ta" det och sen(naturligtvis) hänvisa hit. Jag vill inte berätta vilket och varför för jag vill inte avslöja boken så att säga. (Det går inte att messa denna inläggsskrivare så jag kan inte fråga personligen) Men hur gör jag?
Svar på tråden: Inlägg här publicerat i bok.

Upphovsrätten

gäller väl här som på alla andra ställen.
Skrivet av    Mumselimums

Det är exakt det jag är ute efter. Vem har

upphovsrätten här? Aff eller inläggsskrivaren? Hittar ingen info någonstans och då det inte går att messa skrivaren så...???? Vet någon?
Skrivet av    FF

Aff äger det vi skriver här

det ingår i vilkoren man godkänner som medlem.
Skrivet av    Skorpan

Nja, det står i affs regler

att de tar sig rätten att publicera allt som skrivs här. Men det står inget om att de även menar att de ska kunna sälja inlägg härifrån vidare, fast vem vet, det kanske de också vill. Om det är en skribent som är ansluten till en upphovsrättsorganisation så kan du nog vänta dig skadeståndsanspråk från den även om aff gett sitt lov/sålt texten vidare. Jag gillar alltså inte alls affs medlemsregler, men kan inte hålla mig från att skriva här ändå.
Skrivet av    Är väl anonym nu, så jag inte avslöjar mitt yrke

Generellt

har skribenten upphovsrätten i diskussionsforum, det för att man också har eget ansvar för det man skriver (t.ex. rasistiska inlägg). Hur det är på AFF vet jsg inte, bäst att skriva till redax om du är osäker. Annars kanske du kan efterlysa signaturen i forumet?
Skrivet av    Mumselimums

Vi har en

liknande situation på autismsnacket, men där vi vet vad det är för bok som skrivs och vi godkänner eftersom. Det är väl egentligen sjysstast att ge skribenten en chans att själv välja.
Skrivet av    tårtmamman

Tips till er i så fall - grejen är att

den som tar inlägg härifrån och gör en bok av, antagligen kan bli stämd med framgång av Aff eftersom det är de som säger sig ha upphovsrätten till det som skrivs här. Så ni måste se till att den som gör detta har en organisation bakom sig som kan skicka in jurister för den personens räkning.
Skrivet av    Är väl anonym nu, så jag inte avslöjar mitt yrke

Jag är

övertygad om att redax redan är tillfrågade, men författaren vill också ha ett godkännande från oss som skriver inläggen. För att ingen ska känna sig kränkt.
Skrivet av    tårtmamman

se till att få godkännandet av redax skriftligt,

för om aff skulle säljas igen, så går rättigheterna över till nya ägarna. och såklart är det bra att upphovsmännen är tillfrågade (oavsett vad aff försöker hävda, så kan de inte lägga beslag på upphovsmännens ideella rätt att välja var de vill att deras verk ska synas, det är olagligt, däremot kan de möjligen komma undan med den ekonomiska delen)
Skrivet av    Är väl anonym nu, så jag inte avslöjar mitt yrke

Skribent borde få veta

Det vore väl inte mer än rätt att informera den skribent som ska användas i en bok.
Skrivet av    ma.mia

Artiklar från Familjeliv