Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bilbältet för kort för babyskyddet! :-(

Skrivet av Christina m. Freja 02 + Gnotten bf 21/10
Alltså, vi hade en annan bil då Freja föddes. Vi trodde ju klart att babyskyddet skulle passa även i vår nya bil. Ja, ny och ny, för OSS är den ju ny! ;-) Det är en Volvo 940 från 1996.

Någon som vet om det finns någon slags förlängning att köpa till eller..., ja någon som vet vad vi ska göra!? Lite ledsen blev jag allt. Jag som vill ha allt klart liksom!

Babyskyddet är en "Akta" som kanske är ca 7 år gammal, kanske mindre. Helt OK och aldrig krockad eller så.

Jag vet att man kan låna bayskydd från BB här i Karlskrona, men misstänker att det skulle bli samma problem med det som med Aktan vi har nu...

Snälla någon som har svar? Kan ju inte vara bara vi som har detta problem?

:-)
Svar på tråden: Bilbältet för kort för babyskyddet! :-(

Har det ingen alternativdragning?

Sen brukar man säga att babyskydd har en livslängd mellan 5 och 7 (ibland 8) år så det kanesk vore på sin plats att köpa ett nytt vilket som?
Skrivet av    Bea m. V & H

Är det inte...

10 år som sägs vara livslängden? Iaf skriver NTF det på sin sida (fast då gäller det bilbarnstolar, men det borde väl vara samma för babyskydd...?). Men en alternativ dragning bör säkert finnas.
Skrivet av    Nea

Babyskydd har en livslängd på 5 år. (imt)

.
Skrivet av    Ann

Det är olika rekommendationer

för bilbarnstolar och babyskydd. Normalt brukar man säga 5 år för babyskydd men jag har allt oftare läst 5-7 år som rekommendation. NTF (Fyrbodal) skriver 8 år för babyskydd.
Skrivet av    Bea m. V & H

vanligt volvoproblem

och som de andra säger så är babyskyddet lite gammalt... Åk och titta på modeller i affären och säg att ni har korta bälten i bilen så kan de visa vilka som funkar. Akta autobaby funkar vet jag, likaså britax rock a tot med alternativ dragning.
Skrivet av    Anonym

Vi hade samma problem...

men jag kom på ett knep! Pröva att spänna fast bältet FÖRST innan du trär runt det runt babyskyddet. Trä alltså bara i \"hakarna\" som är ifram (alltså den delen av bältet som går över bebisens ben. Klicka sedan i bältet i \"fästet\" och dra sen den långa delen av bältet bakom babyskyddet och i rätt \"jack\" på baksidan. Fy vad svårt det är att förlara såhär! För oss funkade detta men det var på millimetern!! När vi skulle ta på bältet på vanligt sätt gick det absolut inte. Pröva detta! Annars får ni använda den alternativa dragningen men den känns tyvärr inte lika säker...
Skrivet av    2-barnsmamma

Tack! (+ ytterligare fråga)

Sambon var på Volvo nu på morgonen. De sa att någon bältesförlängning fanns inte till en så ny pass ny Volvo. HAn rekommenderade bara deras egen bilstol. Dåligt, precis som någon av er sa, Volvo som ska kallas familjebilen och så kan man inte ha alla fina och bra babyskydd som finns på marknaden idag. :-( Ringde BB här och frågade hur deras lånebabyskydd ser ut. De var sådana med två typer av dagningar, så vi lånar nog en sådan. Sedan ska vi testa hur det går att knixa och greja med den så får vi se om vi kan lycka spänan den runt eller med alternativdragningen. ;-) Grejen är den att vi vill ha Freja 3,5 år bakåtvänd så länge det går också. Hade hon suttit framåtvänd hade det kanske gått med bayskyddet på \"rätt\" sätt... Hade ni vänt en 98-100 cm lång 3,5 åring tjej frammåt nu? Jag är tveksam... Tänkte att hon får ha sin bakåtvända stol (Britax one way) tills syskonet ska ta över den (om typ 9 månader kanske) och då köpa en enbart frammåtvänd stol till Freja. Förresten, visst är det för tidigt med enbart de här kuddarna + ryggstöd då (som man typ köper på Mekonomen eller t.o.m Coop)? Visst måste man ändå köpa en mer \"riktig\" bilbarnstol till henne då? Hopppas att någon orkar svara! :-)
Skrivet av    Christina m. Freja 02 + Gnotten bf 21/10

ja jag orkar

hade inte vänt henne om nio månader heller. Min dotter är 3,5år och får snart sitt andra syskon, vi kommer att ha tre bakåtvända stolar i bilen. on ska sitta bakåt tills hon är fem helst (mycket lång tjej, redan ca 105cm) köper en ny stol till henne om det är så. Ska du köpa en framåtvänd stol så ska du iaf köpa en kudde med rygg, de sitter bäst i bilen och bältet hamnar bra på dem. Enkla kuddar är också helt okej (bättre än inget ;) men ska man åka längre är det bättre att ha ne med rygg. Det låter väl bra att hyra ett skydd från BB, volvos egen stol gillar jag inte, den är för rak i ryggen och har tak som förkortar användningstiden. Vad är britax one way? (nyfiken då jag aldrig hört talas om den) Fråga gärna mer om du undrar.
Skrivet av    Anonym

Nu vill jag veta

Får hela tiden läsa att babyskydd har en livslängd på 5 år. Eftersom jag har läst inne på NTF:s hemsida att livslängden är 5-7 år, så undrar jag - ni som svänger er med att det är 5 år som gäller - var kan jag läsa om det?
Skrivet av    JessicaF

Har ni försökt ha henne i mitten bak?

Vi har en Britax twoway Plus och vår son har vi monterat bakåtvänd i mitten bak redan direkt vi flyttade honom till baksätet. Det är säkraste platsen i hela bilen. Nackdelen i vårt fall är dock att man måste bestämma sig för i vilket läge passagerar och förarplatsstolarna ska stå i för den måste luta mot dem stolarna. Jag tänkte att ni kanske är långbenta och därför kan ha stolarna längre bak och då kan Freja ändå kanske få lagomt med benutrymme. Det var bara ett tips förstås. Skulle inte vända stolen ännu.
Skrivet av    Mia

Går inte då

sambon är 179 lång, och lilla jag bara mäter 150 cm över havet! ;-) Vi ställer in stolarna heeeelt annorlunda! Vi får se hur vi gör. Nu vet vi att vi i alla fall kommer oss hem från BB när det är dax (låneskyddet hade ju alternativdragningen). Sedan får vi se hur vi ska sätta barnen. Hej svejs!
Skrivet av    Christina m. Freja 02 + Gnotten bf 21/10

NTF

hade den rekommendationen bara för några år sedan. De babyskydd som tillverkades för 5-10 år sedan hade väl den livslängden med andra ord. De nyare kanske har bättre plaster.
Skrivet av    Bea m. V & H

Artiklar från Familjeliv