Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nån som har tips på bra pepparkakshusdeg?

Skrivet av Pepparkakshuset
Jag ska göra ett pepparkakshus och är det nån som har nåt knep på en hållbar deg samt hur fogar man ihop huset om man saknar tillgång till spis för att smälta socker?
Svar på tråden: Nån som har tips på bra pepparkakshusdeg?

Recept

Här är ett enkelt recept som jag brukar använda: Recept på pepparkaksdeg: 450 g farinsocker 3 dl sirap 3 dl grädde (gärna tunn) 2 tsk ingefära 2 tsk kanel 2 tsk malda nejlikor 2 msk bikarbonat 1 kg vetemjöl Blanda allt utom mjölet till en massa. Rör den väl. Tillsätt sedan mjölet lite i taget och arbeta in det. Låt degen vila i kylskåp över natten, men ta ut den en stund innan du skall baka, så att den inte blir för hård. Den håller 6-8v i kylskåp. Stora kakor gräddas i 175 grader i ca 10 min Mindre kakor gräddas i 200 grader 5-7 min Man kan foga ihop pepparkakshus med kristyr av äggvita och florsocker, men jag har aldrig provat det själv. Tänker du äta pepparkakshuset? Annars har jag hört att Karlssons klister är ganska bra :) mvh
Skrivet av    Git

Hej och Tack! Nej,

pepparkakshuset ska inte ätas, så vi tar nog karlssons klister då!
Skrivet av    Pepparkakshuset

Då kan du strunta i...

nejlikorna och ingefäran. Ta bara kanel för färgens skull.
Skrivet av    git

Jag brukar

använda färdiga delar som man köper på affären. OK, det kanske är fusk men det är så himla lämpligt och jag är kass på att baka pepparkakor. Till själva ihoplimningen använder jag jämt kristyr, det är himla smidigt. Den får inte vara för rinnig då!
Skrivet av    Mme Knorr

kul att göra i kristyr...

droppa det från undersidan av taket (där det sticker ut) o man får underbara istappar :)
Skrivet av    Emma

Artiklar från Familjeliv