Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tips på presenter?

Skrivet av -Solo-
Mina tjejer fyller 7 år på torsdag och jag måste hitta på någon bra present. De får ofta välja leksaker när de är med sin pappa och det blir mycket skräp. Jag vill hellre köpa _bra_ saker, som de kan ha både nöje och en del nytta av. Ritbrädor tänkte jag köpa, om jag hittar några med bra kvalitet, annars går de sönder så snabbt. Y älskar att rita just nu. Hon förbrukar mängder av papper (kopieringspapper) och kastar sina alster på golvet, så vi vadar i konst. Hon spelar också gärna på datorn, så ett bra, pedagogiskt spel skulle vara bra. Några förslag?
Svårare med N, kanske ny låtsasmat att leka med...
Svar på tråden: Tips på presenter?

Här kommer

en länk med många fina pedagogiska leksaker. Man måste anmäla sej för att komma in å titta/handla men gör det,,du kanske får några tips & lite inspiration. http://www.ilka.se/index.htm
Skrivet av    Jannice

Leksakstårta

Barnens kusin har en väldigt fin leksakstårta i trä med färdigskurna bitar som sitter i hop med kardborre-pluttar och ljus som kan sättas i och tas ur. Var den är köpt vet jag inte, det kan vara någon \"finare\" leksaksaffär kanske? Ikea är ett bra ställe att leta efter presenter som både barnen och vi föräldrar uppskattar. Någon fin lampa, rolig förvaring för alla dessa skräpleksaker och gose-ugglor som är lika mycket en kudde är sådant jag kan tänka mig. Bra videofilmer är säkert också poppis både bland barn och vuxna. Och böcker förstås, om dina tjejer uppskattar det.
Skrivet av    mammuten

De finns

i vanliga leksaksaffärer. Fast tårtan har jag inte sett. Bara frukt och grönsaker och kniv att skära isär bitarna.
Skrivet av    tårtmamman

Vi har en hel del

Vi har frukter, pizza, smörgås som sätts ihop med kardborre. Tårta har jag inte sett heller. Hos pappa har de hamburgare i samma serie, tror jag. Det finns några fler varianter som jag skulle kunna komplettera med.
Skrivet av    -Solo-

dataspel

Vår son älskar dataspelet Kalle Kunskap. Finns från 1,5 år och uppåt. Finns en hemsida där man kan gå in och kolla vilka spel som finns. www.kallekunskap.se
Skrivet av    majbarn

Verkar bra

Jag tror jag ska köpa ett Kallespel till Y, om det passar henne kan hon få ett till i julklapp... bra!
Skrivet av    -Solo-

Tack för tipset! *imt*

Skrivet av    -Solo-

istället för ritbräda..

Jag har köpt två st \"withe board\" tavlor - (tänkta att använda till våra belöningsystem)- men barnen älskar att rita på dem. Så det kan ju vara ett alternativ , eller komplement, till dessa ritbrädor, som precis som du skriver går sönder väldigt snabbt..Jag köpte mina på Ikea, efter tips härifrån.
Skrivet av    willes mamma

oljefärg, pensel

riktig tavelram att måla på. det är en riktig succè här hemma ( intresset går på perioder) Man kan måla på och förändra bilden i omgångar!
Skrivet av    Katah

Hmm

kladdet som skulle bli med detta, går det att tvätta bort? Från kläder, hud, tapeter, golv? Det låter lite riskabelt...
Skrivet av    -Solo-

Karlsson på taket, Pettson & Findus...

Pippi Långstrump, Lek- och lärspel från Levande böcker brukar vara bra. Ja..du har redan fått en massa andra bra tips.
Skrivet av    Fredetta

Artiklar från Familjeliv