Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

För mycket kläder?

Skrivet av Nissa, R-02 och M-04
Är det bara jag som har problem med att personalen sätter på barnet för mycket kläder? (Jag tycker diskussionerna här oftast rör motsatsen). På vår och höst är det ju rejält kallt på morgonen när man lämnar barnet, men kan vara varmt och skönt mitt på dagen. Ibland när jag hämtat efter lunch har dottern haft på sig alla kläder som hon hade på morgonen och hon har närmast badat i svett. Jag har sagt till flera gånger att hon inte behöver så mycket kläder, men det verkar inte gå fram. Funderar att låta bli att lämna kvar kläderna!
Svar på tråden: För mycket kläder?

Problem hade jag

inte, men visst var personalen glada för att låta barnen ha för mycket kläder på sig. Min pojke är och har alltid varit väldigt varm av sig och avskyr att ha mer än en tröja. Regnkläder är pest och gummistövlar pina.... Jag sade till personalen att de skulle låta honom bestämma själv vad han ville ha på sig, och det gjorde de för det allra mesta. De andra barnen sprang i överdragsbyxor och mössa och min hade bara en tunn jacka. Ta inte med så mycket kläder om de inte lyssnar på dig.
Skrivet av    71:an Nika

Det känns bara så fånigt...

.. att behöva ta med kläderna ut till bilen igen som hon haft på sig en kall morgon, bara för att jag tror att det blir varmt mitt på dagen.... Det blir säkert bättre när hon blir mer verbal och kan bättre tala om vad hon vill. Helst vill hon gå nakenfis både ute och inne! *skratt*
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Ibland

tror jag att förskolepersonalen tror att föräldrarna vill att barnet ska ha på sig allt som hänger på kroken. Föräldrar är ju olika och de är kanske rädda att få kritik av typen \"varför har inte x på sig vantar och mössa det finns ju på hyllan\". Hos oss har det ofta varit lite så när vi varit \"nya\" (på förskolan, på ny avdelning, eller när det kommit ny personal t ex). Jag har då helt enkelt men tydligt berättat för personalen att jag hänger dit en massa olika typer av kläder så att de efter eget omdöme kan välja vad som är bäst lämpligt just när de ska gå ut. Det har funkat bra.
Skrivet av    Li--

Jo, jag

förstår att det känns fjompigt att ta med kläderna :) För mig och sonen var det verkligen viktigt att han var klädd på ett sådant sätt att han trivdes, för han kunde vara en riktig pest om han blev för varm och innestängd. Det tog några ggr innan jag förstod varför han var så arg och ledsen vid vissa hämtningar, och det var för att han var påbyltad med flera lager av kläder.
Skrivet av    71:an Nika

Så önskar jag också att det skulle vara!

Jag brukar ju se till att det finns lämpliga kläder för olika väderlek som skulle kunna uppkomma under årstiden och har flera gånger sagt att de ska ta det som är lämpligt och att min dotter är VARM. Trots det är hon påbylsad och alla dragkedjor stängda.... Bara för att jag skickar med en mössa innebär inte att hon behöver ha den om solen skiner och det är skönt ute. Tyvärr känns det som jag inte når fram till personalen, allra främst inte till en äldre dam som jobbat länge på fsk. Hon verkar anse att ALLA barn ALLTID ska ha mössa på sig, inga undantag.
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Oj,

vår dagispersonal känner på ungarna. Om de är varma eller kalla alltså. Då klär de på, eller av dem. Man behöver ju knappast vara utbildad för att inse att om man själv behöver mössa så behöver ungarna det också. Och om man själv har t-shirt behövs kanske inte fleecejacka. :) Kan du inte hänga de där kläderna du gärna ser att hon har på sig på kroken, och sen vika ihop de andra och lägga i hennes låda eller så?
Skrivet av    cilia m june

Artiklar från Familjeliv