Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad tror ni om detta sätt att gifta sig?

Skrivet av Lia lite hemlig fortfarande
Jag frågade råd någon sida bak om hur vi skulle gifta oss - tack ni som svarade. Nu har vi nog enats om hur vi vill göra:

Vi gifter oss borgerligt utan krusiduller med bara föräldrar/syskon/far -och morföräldrar (dvs 7 gäster).Att blanda in vänner skulle öka antalet så mycket och vi vill ju inte skapa osämja för att några blir bjuda. :-) Efter vigseln äter vi på finfin restaurang och jag och maken bokar en svit på finfint hotell och lejer barnvakt.

Men vad säger vi åt släkt och vänner?

Kan vi skicka ut kort och meddela att vi gift oss, men inte ämnar ha en fest just nu. Däremot kommer till våren/sommaren att bjudas in till stor inflyttningsfest i den nybyggda villan (alternativt grillfest i den nya stugan)?

Verkar det okej? Vi vill alltså gärna bjuda våra vänner på fest men nu är inte ett bra tillfälle. Nästa år har vi däremot både nytt hus, nya stuga och ett nytt syskon att fira...:-)
Svar på tråden: Vad tror ni om detta sätt att gifta sig?

Lite så gjorde vi...

vi bjöd närmsta släkten och absolut närmsta vännerna till vigseln med efterföljande lunch och kaffe. Veckan efter hade vi stor fest i avslappnad stämning för våra vänner. Vi skickade ut inbjudningskorten samtidigt och motiverade för dem som enbart blev bjudna på \"efterfesten\" att vi ville ha ett litet bröllop, men att vi ville fira med dem ändå osv. Fick känskan av att folk respekterade detta och det var en väldigt bra uppslutning på \"efterfesten\" så jag tror inte folk tog illa vid sig.
Skrivet av    K-line med Botvid 050420 & Jeanna 0112

Kul att höra

Tor du att det gör något att de får vänta länge på att bli bjudna på en fest. Jag hoppas att de förstår med tanke på att jag är gravid (med komplikationer) och husbygge och allt. Dessutom är de nog rätt nyfikna på att komma och spana in huset sen. :-)
Skrivet av    Lia lite hemlig fortfarande

Artiklar från Familjeliv