Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

-A-K- Kan du hjälpa mig?

Skrivet av Orolig anonym =(
Jag har sedan maj-02 icke tidsbegränsad sjukersättning. (var innan dess sjukskriven sedan juni-89)
Nu är jag gravid och undrar hur det blir med fp? Jag har pratat med min FK, men fått olika uppgifter =/.
Den ena säger att jag har rätt till min pension plus garantibeloppet (grundnivån), och andra säger att jag har rätt till grundnivån, men att min sjukersättning kommer att "sägas upp" eftersom jag då "kan arbeta".
Vad är det som gäller?
Svar på tråden: -A-K- Kan du hjälpa mig?

Ett försök...

...till förklaring. Hej Jag förstår att du är orolig! Vad det är jobbigt att du får olika svar! Jag tror att det är bäst att du tar upp detta med din sjukersättnignshandläggare eftersom det är hon/han som kommer att få en immpuls om att du tar ut fp. Om du inte vet namnet på din handläggare så ring till växeln och säg att du vill prata med en sjukersättningshandläggare som har hand om personer som är födda på det datumet du är född. Ett försök till svar i allafall: Om du har en diagnos som säger att du inte kan lyfta eller anstränga dig etc och om du får barn och tar hand om det helt själv kan det anses som att du har en arbetsföråga. Det hela är en bedömningsfråga. Du måste prata med din handläggare. Du har ALLTID en egen handläggare oavsett om du har varaktig eller tidsbegränsad sjukersättning. Lycka till!
Skrivet av    -A-K-

Tack för ditt svar

Har ju försökt ringa FK, men blir ju bara kopplad till olika personer, som uppenbart har olika svar på min fråga. Gör ett nytt försök idag, och ska be att få prata med MIN handläggare. Tack igen för att du svarade.
Skrivet av    Orolig anonym

Artiklar från Familjeliv