Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Träd

Skrivet av Nillskin
Har en stor gran mitt i trädgården som jag så småningom vill ta ner, är inte så förtjust i barrträd. Skall plantera ett annat träd istället men innan det har vuxit upp kommer det att se så kalt ut. Så jag tänkte plantera ett innan jag sågar ned granen. Någon som vet hur pass nära man kan plantera ett träd? Vill ha det ganska i mitten av trädgården, då jag har en del andra träd i utkanterna.
Även tips på träd som blir stora och vackra mottagets tacksamt! Ej fruktträd.
Svar på tråden: Träd

en pil

kanske? Det har morbror på sin tomt i sommarstugan... Dom blir jättemysiga..
Skrivet av    myzoxe *Robin*

Tack

för tipset. En pil står dock redan på tomten, eller två till och med. Fina träd men jag vill nog ha något annat.
Skrivet av    Nillskin

Blodlönn??

En sån planterade vi i vår trädgård i somras.
Skrivet av    Saskira

Prydnadskörsbär då?

Som inte ger frukt (iaf inget ätbart). Jag älskar prunus accolade som blommar otroligt vackert på våren, finns t.ex. i Kungsträdgården Sthlm: http://www.myra.nu/kungstradgarden.html Men du skriver ju inte var du bor, jag tror den fungerar till zon 3.
Skrivet av    Fru Marmelad

ja,

de var väldigt vackra. Har faktiskt funderat på Prunus till vår framsida av huset, dvs inte där granen står. Såg i plantskolan att de hade en Prunus Kanzan som jag blev förtjust i. Jag bor i zon 1
Skrivet av    Nillskin

Hur stor blir den då?

och vet du vad den heter på latin?
Skrivet av    Nillskin

Ja..

de är fina med sin färg. Hittade att det finns en blodlönn vid namn Acer platanoides \'Schwedleri\', som blir upp till 20 m höga och härdig till zon 5. Men hur de påverkas av en försurad växtplats(vilket jag antar att det handlar om eftersom granbarr är sura) eller att stå trångt vid granen, har jag ingen aning om...
Skrivet av    Kattsi

Då...

..passar det ju perfekt när du bor nere i södern *S*. Jag kan knappt bärga mig tills jag får sätta spaden i jorden och gräva ner mitt träd (vi flyttar till hus i december). Någon eller kanske några magnolior ska det också bli tror jag, fast det är ju mer buskar. Hassel då förresten när du bor i sån bra klimatzon? Blir väl ett träd söderöver?
Skrivet av    Fru Marmelad

Bokar

både gröna och blodbokar (röda blad) växer jättesnabbt, blir vackra och man kan beskära dem om det skulle bli nödvändigt! Skjuter inga rotskott!
Skrivet av    TP

Artiklar från Familjeliv