Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Rosta

Skrivet av mimix
i Örebro, hur är det att bo där med barn? Är det svårt att få en lägenhet (3:a eller 4:a) i Rosta om man inte bor i Örebro? Har ni några andra tips? Hoppas på svar.
Svar på tråden: Rosta

Bra

så vitt jag vet. En stor fin park i mitten med plaskdamm på sommaren, fina hus, bilfritt, nära centrum. Dyra lägenheter dock och det är svårt att få lägeneht om man inte har något bra att byta med eller om man inte har bott i ÖBO länge och har skrapat ihop MÅNGA köpoäng...
Skrivet av    Maria med Folke

bara bra

vad jag har hört. Är nog jättesvårt att få lägenhet där, tyvärr. Gissar att det är många års köande i öbo. Det finns jättemånga fina områden i örebro, men det boeror ju helt på vad man är ute efter, hur centralt man vill bo osv.
Skrivet av    -jenna-

Jag bodde

i Roasta ett tag, i Stjärnhusen. Massor med barnfamiljer, stora grönområden. Vet inte hur svårt det r att få lägenhet nu men jag antar att det kan vara ganska struligt. Hur vill ni bo? Finns massor med mysig områden i Örebro.
Skrivet av    Christina

Superfint

trivs jättebra här, gillar dock inte skolan alls, dottern trivs så vi får se hur det blir med det. Annars är det jättefina parker och grönområden att röra sig i. Jättenära upp till Karlslund om man vill komma till ett större grönområde. En 3:a eller 4:a ca 5-7 års kötid ... Annars kan man ju försöka byta med något? Är tämligen svårt att få en 3-4:a i ett bra område i Örebro överhuvudtaget just nu. Ska väl bli något lättare efter jul då Öbo ändrar systemet för köpoäng. Jag skulle nog försöka höra av mig till privatvärdar. Områden som annars är fina är Björkhaga, Tybble/Sörby/Almby, norr och en del av väster. Lycka till!
Skrivet av    lina

Till alla som svarat

Tack för era svar. Ska kolla lite mera på Örebros hemsida. Vi vill gärna bo i en lägenhet som ligger i ett barnvänligt område ganska nära centrala Örebro.
Skrivet av    mimix

jag tycker

oxå att öster är väldigt fint.
Skrivet av    -jenna-

Adolfsberg är himla bra för barn

Visserligen tar det 15 minuter att cykla in till city, men det tyckere vi att det är värt. Litet radhus på 4 rok ca 100 kvadrat hittar man för 1,3 mille. Blir billigare än de flesta lägenheter i samma storlek.
Skrivet av    Anna

Hej

Jag tänkte åka till Örebro, bokmässan i november, och ska passa på att åka runt o titta lite runt områderna nära stan.
Skrivet av    mimix

Artiklar från Familjeliv