Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Storlek på overall

Skrivet av Christina
Köpt en overall på h&m till sonen. I vanliga kläder har han storlek 80-86 (86 är lite långt i benen) och han är 1 1/2 nu i november. Vi provade overallen i strl 86 och den kändes jättestor, så vi tog en i strl 80. Nu är jag orolig att den kanske blir för liten redan innan han hinner börja använda den. Är overaller stora i storlekarna? Bör man ta en i den storlek man normalt använder? Om den är för stor mådte det ju li kallt och svårt att röra sig, men om den å andra sidan är liten... Hur ska en overall sitta???
Kan tillägga att han har strl 74 i vissa kläder.
Hjälp...!
Svar på tråden: Storlek på overall

Min dotter

är i samma ålder och har samma storlekar som din son. Jag har köpt 2 overaller i stl 86 till henne och de är lite för stora nu men när jag provade overaller i stl. 80 var de ganska precis lagom så då blir de nog för små innan vintern är slut tänkte jag. Sen vill man kanske ha tjockare kläder under ibland när det är riktigt kallt. När overallen sitter på barnet ska man ta ett tag i grenen på overallen och då ska man liksom få ett rejält grepp där. Då ska overallen räcka till hela vintern.
Skrivet av    Pillan

Tack!

Då ska jag testa det i mogon när han vaknat! Kanonbra tips!
Skrivet av    Christina

Håller med Pillan

Ibland kan barnen växa otroligt fort, speciellt i den åldern. Den ska ändå räcka nästan ett halvår så prova den på honom och se hur mycket tyg ni till övers i grenen (precis som Pillan föreslog). Overaller kan också vara olika i storlek beroende på märke, vissa längre i benen och andra längre i ryggen - kanske något att titta på? Din son kanske har korta ben men overallen passar precist i grenen eller tvärtom.
Skrivet av    Immimi

Artiklar från Familjeliv