Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

köpa

Skrivet av Petra
laktosfritt/låglactos godis?
Eller andra lite udda saker utan/låg lactos? Finns det nån internetsida?
Bor inte i storstan så här på landet är det dåligt med sånt:O/
Svar på tråden: köpa

Tycker att

det finns mycket mjölkfritt godis, det var iaf inte något stort problem när dottern var mjölkallergiker. De flesta vingummi-sorterna är utan mjölk, likaså After Eight (fast det beror på tillverkningsland, så läs innan!), mörk choklad, skumgummi mm.
Skrivet av    Nanna m J99,T02,J06

några tips, kanske

De flesta låglaktosprodukter är ju färskvaror; så internetbeställning blir nog svårt... På www.allergimat.com kan man beställa en del mjölkfria varor. Kan du inte höra om någon mataffär i närheten kan ta hem litet åt dig? Jag har för mig att Konsum har någon speciell service (i sina mindre butiker) där man kan beställa allergivaror; antar att det går med låglaktos också då. De laktosfria mjölkprodukter jag (ö.h.t.) har sett är: Arla: mjölk Valio: mjölk, vispgrädde, matlagningsgrädde, filmjölk, fruktyoughurt Så du vet vad du kan efterfråga. Låglaktos har jag dålig koll på, eftersom jag inte tål det. Ett annat tips är Tofuline glass (sojaglass). Vad gäller godis så tror jag att många av de vanliga sorterna går bra, precis som Nanna skrev.
Skrivet av    Sara m.V&H

Tänk på att

inte köpa lösgodis. Där skedarna har varit i alla skålar.
Skrivet av    cs

kanske inte helt nödvändigt...

Om man \"bara\" är laktosintolerant tror jag att man klarar av de små mängderna som följer med mellan lådorna. Däremot är det ju bra om de har innehållsförteckning på lådorna; och att man vet att det verkligen är den sorten i. Alltså, jag menar det är ju inte skadligt att avstå från lösgodis. Det är bara tråkigt att begränsa sig med än nödvändigt. (Fast jag har inte testat själv med lösgodis, för jag är både laktos- och glutenintolerant, och gluten är jag kinkig med.)
Skrivet av    Sara m.V&H

Artiklar från Familjeliv