Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

F-penning på helgen?

Skrivet av Annica
Hur funkar det om jag, mamman, tar ut 2 dgr/v av sonens f-penning och pappan tar ut 2 dagar på helgen? Måste han ta en del av fredagen åxå?
Svar på tråden: F-penning på helgen?

Ja,

man får inte ta bara lö-sön, man måste ta fre eller mån också. Kan han inte ta fre-lö istället? Eller jobbar han må-fre?
Skrivet av    ME med J&R

Mån-fre

jobbar han. Men räcker det att ta en halv fredag eller måndag?
Skrivet av    Annica

Bara om han tar halva dagar på helgen också IMT

456
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Tack för svar*imt*

*
Skrivet av    Annica

Däremot...

så kan man ta ut 60-kronorsdagarna på helgen utan att behöva ta en extradag...
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Lovis 051007

Hur är det efter att barnet fyllt ett år

kan man ta av lägstanivå-dagarna då också. Eller ska det vara dom \"vanliga\" dagarna man tar utav om man vill ha fp på helger?
Skrivet av    Kinda

Det fungerar efter barnet är ett år...

varför skulle det inte göra det?Förstod inte riktigt, men vi har tagit ut lägstanivådagar enbart på helger efter det att tjejerna blev 1 år.
Skrivet av    Jessica m. Saga & Nora + Lovis 051007

Hmm..

Jag tror att det räcker med 1/4 fredag eller måndag för att få för helgen. I alla fall var det så förr...
Skrivet av    mor till fem...

Man får endast...

...ta lika mycket för helgen som man tagit för fredagen eller måndagen. Dvs, tar du 1/4 för fredagen så får du bara ta 1/4 för lördagen och 1/4 för söndagen...
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

varning

minman tog ur fred-söndag hela dagar och han fick inte det enligt FK, han gjörde det två gånger alltså tog ut fp från fredag tioll söndag tre dagar. Han har jobb vanligt mellan måndag-fredag, nu tog han ledigt hela fredagen för att ta ut föräldrapenning istället !!! Men vet ni vad som hände, jo FK kollade upp detta extra noga och han har hamnat i åtal som att dett är bedrägeri, hela köret har han gått igenom, polidförhör, personutredning m.m . Inte kul när det var ich varanna vecka dimper ner i brevlådan från polisen, tinget m.m. Jag varnar er !! Viu fick inte ta ut under helgen då han hade ledig tid då så att säga, de sa att man får bara ta under sina normala arbetstider !!! Och det är annan sak om man är helt föräldraledig då får man ta ut 7 dagar i veckan. detta påstår fk där vi bor och de vann mot oss i tinget skall ga tala om !!!
Skrivet av    tänk efter väldigt noga om det är värt det......

Så hemskt för er

Men vad å får man itne ta ut fp på helgerna, även om det är ens ledida dagar? Dom flesta som tar ut fp på helger är väl lediga då ia vanliga fall också? Dvs har ett mån-fre-jobb? Vill man ha fp på helgen så måste man som sagt ta en fre eller mån. Och då är det väl så att dom flesta går ner i tid och jobbar må-tor för att kunna vara lediga på fred och få ut fp på fred-helgen?? Så varför kunde inte ni?? *förvirrad* Elelr så har jag helt misförstått det hela (jag har aldrig haft fp så jag har ju ingen aning egentligen)
Skrivet av    Kinda

Hm hur ska jag förklara...

alltså, jag menade kan man blanda vanliga sgi-dagar med lägstanivådagar då man tar ut fp på helgen, eller kan man bara ta utav sgi-dagarna? (då man tar ut fp efter att barnet fyllt ett år)
Skrivet av    Kinda

så här sa fk....

om man är helt föräldraledig så får man ta ut 7 dar i veckan, men då man har heltidsjobb får man bara ta ut upp till fyrtio timmar per vecka, alltså tar man och säker föräldraledigt från jobbet åtta ¨timmar då får man ta ut åtta timmar fp från fk, oavsett om detta bara bli fem dgara totalt med pengar från något håll. de sa att OM man jobbar helgen då kan man ta fp men inte snnars !!!!! detta har varit upp i tinget och vi förk´lordade så smällde om det , jag varner er alla än en gång om de sätter igång en rassia och kollar er .!!!!
Skrivet av    var försiktiga då dett inte är kul

Jag förstår fortfarande inte...

Alla andra som tar ut fp på helgen fast dom jobbar bara på veckorna då? (den där regeln om man att man måste ta ut en fred eller månd i samband med fp på helg)
Skrivet av    Kinda

Artiklar från Familjeliv