Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Thelma?

Skrivet av cerlise & lilla trean bf 12 juni -06

Annie, Alice & Thelma?

Associationer till namnet Thelma? = )

Jag har en känsla av att jag kommer hänga här inne på namnsnack en hel del *s*
Svar på tråden: Thelma?

Fint!

Fast jag har ju totalt fastnat för Lily till er trea =)... Tänker bl a på filmen Thelma och Louise (det är positivt=)). Annars har jag nog ingen speciell association. Fint är det i alla fall. Selma annars kanske?
Skrivet av    nanay m. aron sebastian 20/4

själv...

...har jag nog också fastnat mest för namnet Lily! *s* Lily känns lite mer ungt och friskt medans Thelma känns lite tyngre och äldre...eller vad tycker du? Vem vet vad det blir för namn till slut? Det är ju nästan hela 9 månader kvar till bebisens ankomst om allt går bra *peppar peppar*...jag hinner nog ändra mig måååånga gånger om! ; )
Skrivet av    cerlise & lilla trean bf 12 juni -06

Hihi,

du är ju namntokig som jag =)! Håller helt med att Lily känns ungt och friskt (hade inte kunnat säga det bättre själv!). Aron hade nog blivit en liten Lily om han varit en tjej! Och ja, det ändras enormt mycket under graviditetens gång! Namn som var på tapeten till och från till Aron var bl a Lukas, Kenji, Denzel, Melker, Joshua, Nicolai, Oliver, Felix... Aron dök upp i 4-5 månaden och efter det så var det det namnet som funderingarna alltid föll tillbaka på. Vem vet det kanske blir en liten Lily för, trots att det kommer vara många namn som kommer och går de närmsta 9 månaderna! Håller tummarna för att det ska gå bra!
Skrivet av    nanay m. aron sebastian 20/4

Thelma

är för mig en svart, busig hund. tänker dessutom på filmen. Thelma är snyggt men lite hårt.
Skrivet av    bigmouth med edith

Underbart namn!

Vår dotter heter Thelma och är född i början av juni i år. När vi bestämde oss för namnet var det många månader kvar och det kändes ovant och lite svårt. Men OJ vad namnet har vuxit på oss! Tycker inte det är ett dugg tungt och gammalt, det är väldigt ovanligt, unikt och fantastiskt skönt att uttala. Det passar SÅ bra p vår lilla söta ärta. Kan inte annat än rekommendera detta fina namn. Lily är söt men det hade jag en gammal morfarssyster som hette så jag har associationer till en tjock, gammal dam (fast trevlig). Lycka till med bebben!
Skrivet av    Tutti med 2

Hur fint som helst!

Thelma var mitt första val på namn till min dotter, var från början av graviditeten ända tills hon var född (tycker fortfarande att hon kan passa till att heta Thelma fniss) men min sambo gillade det inte alls :-( Så det blev Lova istället.... Men Thelma är fortfarande ett av mina favvonamn, superfint, tufft o gulligt på samma gång!!! :-)
Skrivet av    mamma1981

Artiklar från Familjeliv