Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur mycket Pulmicort ger ni i

Skrivet av Millan
underhållsdos?

Min son är 3 år och 9 månader och har astma (förkylningsastma sedan han var 6 månader). Vi ger 200 mikrogram/dag i underhållsdos. Sist jag var på apoteket reagerade hon när jag skulle hämta ut Pulmicorten. Jag blev förvånad eftersom han haft den underhållsdosen i flera år.
Svar på tråden: Hur mycket Pulmicort ger ni i

Märkligt

Det är ju en väldigt vanlig underhållsdos. Vi har också fått reaktioner från apoteket ibland, men då har våran äldste son stått på en betydligt högre underhållsdos än din son. Min äldste har aldrig klarat sig på något mindre än 400 mg/dag, och oftast behövt 600-800 faktiskt. Lita du på läkaren.
Skrivet av    Mia A m 2 astmabarn

Konstigt!

Det låter som en normal underhålls dos. Mina barn har alltid behövt mer än så i underhållsdos och det har inte varit några frågor om det. Dottern har legat på minst 400 mg/dag sedan hon var 6 månader. Nu har hon Seretide Evohaler istället och då måste läkaren skriva dit en särskild kommentar för annars får vi inte hämta ut medicinen.
Skrivet av    Cecilia

Vi hämtade ut på

Östras apotek - underhåll på 400 mikrogram/dag och då ringde apotekaren läkaren för att kolla att det var rätt - vi har haft den dosen som underhåll i 1,5 år (barnet 2 år). Undrar om apoteket fått några nya direktiv? Läkaren bekräftade att det var rätt förstås.
Skrivet av    Elsa B

Nästa gång ni får ett recept

be att läkaren skriver \"Sic!\" på receptet. Det är en signal till apoteket att läkaren är medveten om att han skriver ut något lite ovanligt (även om vi här är överens om att det inte är så ovanligt!) så att apoteket inte behöver undra om läkaren möjligen har skrivit fel.
Skrivet av    Mia A m 2 astmabarn

Nyfiken

Vad står Sic för? Förstår vad det innebär, men vad står bokstäverna för? \"Sant i centrum\"? *hihihi*
Skrivet av    Ina m. Elina 8/4 -05

Sic!

Ordet är latin och betyder ungefär \"så\". Nationalencyklopedins ordbok ger förklaringen \"precis så står det faktiskt\".
Skrivet av    Cecilia m. små troll