Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Rom med barn

Skrivet av zeta
hej - vi åker nästa vecka till Rom med tre barn i hopplöst olika åldrar - 15, 13 och 6. Har bokat Scotthouse p g a snälla tips från er här på nätet och vi skall väl göra alla vanliga turistiga saker man gör i Rom. Och kanske åka till Pompeiji. Har någon roliga tips förutöver allt som man hittar via böcker/nätet? Eller spartips för en familj - det är inte direkt billigt någonstans med tre barn. Tack!
Svar på tråden: Rom med barn

Hela Rom är ett äventyr

Blir avis, vill också åka till Rom nu :), men åker ju i December istället. Glass gillar väl alla, i mitt tycke finns väldens godaste glass i Rom. I Termini finns eller fanns iaf för 2 år sedan ett ljuvligt varuhus, med något för alla till för att vara Rom hyfsade priser. Låt Rom ta tid, finns så mycket att se och göra där. Åk Tunnelbanan runt i Rom, trångt men ett bra sätt att ta sig runt. Kika in i alla gränder, drick vattnet i drickfontänerna, jättegott. Att titta på folk och deras sätt att parkera är ett nöje i sig. Några direkta spartips har ajg inte, tyvärr, för Rom är dyrt. men värt vart enda öre. Scotthouse har jag bott på och det är helt ok, ligger bra till om än i lite suspekta kvarter, om man är ute SENT på natten vill säga. Frukosten bestod när jag bodde där av jättegott kaffe, jos och nutellacroissanter, älskar nutella, och marmelad, Öl och läsk kan köpas i receptionen. Bredvid hotellet finns en liten butik som säljer färdigmat över disk, perfekt att köpa upp något gott på rummet, och bra pris. Har bokat rum där när vi åker i december.
Skrivet av    gretchen™

Missa bara inte katakomberna!

Mycket spännande för barn skulle jag tro. Åk mycket buss, käka gott på små små krogar, köp många glassar! :-)
Skrivet av    Anna T2

Tack och tilläggsfråga -fr Ciampino till Termini

Hej och tack för era svar - Anna T2 - är det skillnad vilka katakomber man skall gå och se, det verkar ju finnas några att välja mellan (fast 6-åringen är rädd redan i en vanlig källare ;)). Jag undrar en sak till: man kan ta flygbuss från flygplatsen till Termini, vilket är säkert smidigt. Men man kan tydligen även ta buss+metro, vilket blir mycket billigare - men är det mycket knöligare? Vi har ju ingen jättepackning eller barnvagnar och prisskillnaden blir ganska stor, för vi är så många.
Skrivet av    zeta

Inte knöligare

iaf jag tycker att det går smidigt att åka buss+metro kostar 1 euro. Det är ett väldigt smidigt alternativ, aldrig haft några som helst problem med den resvägen. Men det går en typ flygbuss, tror den kostar 8 euro enkel resa/person www.terravision.it. Jag tycker det är för dyrt. Med båda alternativen så kommer du till Termini. Men jag kan tänka mig att buss+metro går fortare an buss hela vägen, eftersom trafiken i Rom är som Essingeleden i morgonrusningen :) En länk till mer info www.adr.it/content.asp?L=3&IdMen=200
Skrivet av    gretchen™

Tack!

precis vad jag önskade mig höra;)
Skrivet av    zeta