Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Mindre kul upplevelse...

Skrivet av mie.
Jag och pojkarna flög till Köpenhamn i veckan och var med om en mindre skojig sak.

Vi fick rätt bråttom när vi skulle checka in och efter vagnen var incheckad skulle vi skynda oss till gaten. Jag hade lillebror i en slarvig knytning som satt "sådär" och Valter, 2 år, gick själv.

Vi kom fram till säkerhetskontrollen och där bredvid satte sig Valter på sin kudde och filosoferade. Jag skojjade med säkerhetsvakten (en kvinna i 35-45 års åldern) och sa att lånevagnar hade vart bra att ha. Hon fattade dock inte att det var ett skämt utan skällde mer eller mindre ut mig och sa att sånt hade hon inget med att göra, sånt fick jag ta med flygbolagen osv osv.

Jag bara skakade på huvudet, gav henne mina biljetter och ropade på Valter. Han satt dock bra på sin kudde och ville inte alls hänga med. Säkerhetsvakten sa då med hård, kall röst (till Valter): "Kom nu, annars lämnar mamma dig här".

Jag blev helt kall och Valter stirrade förbluffat/förfärat på henne. Jag tog mina biljetter och sa: "det gör jag inte alls det, jag lämnar dig inte Valter". Sedan tog jag honom i famnen och gick in mot gaten.

Sånt där är oförlåtligt tycker jag. Hon bad inte om ursäkt eller något utan sa bara "om du hotar honom lite kanske han kommer" :-o

Uscha :-(

Jag hade ju ingen tid alls att orda med henne så jag bara gick men hon måste haft en kass dag.

/mie
Svar på tråden: Mindre kul upplevelse...

Nej vadå?

det där om vagnen är väl inget konstigt? Hon kanske uppfattade ditt skämt som en allvarlig kritik, och då är det ju ett missförstånd som även du kan vara ansvarig för. Är det nåt att hetsa upp sig för? Sen att hon sa sådär tokigt till din son, OK, för henne kanske det är en OK uppfostringsmetod? Visst låter det helknasigt för oss men andra kan ha andra uppfattningar. Och du låter som om du tycker att hon verkligen skadade ditt barn vilket jag inte tycker finns anledning att tro. Du var ju med och kunde svara direkt. Tror du att du påverkade henne till ett bättre synsätt genom din attityd?
Skrivet av    :-)

Ja dåså

Då kan jag alltså börja pådyvla andras barn mitt sätt också då och tycka det är ok om de skulle bli skrämda av dem? Hon skrämde min 2åring och det accepterar inte jag. Angående vagnen _skämtade_ jag med henne och hon hade _ingen anledning_ att bli sur och börja skälla ut mig. Det var ett tydligt skämt som folk runt omkring uppfattade men inte hon. Jag jobbar själv på Arlanda och det ingår liksom i våra jobb att vara trevliga även de gånger folk inte skämtar. Till sist, är du besökare härinne eftersom du inte står för vem du är? /mie
Skrivet av    mie.

Jamen...

...oavsett om det var allvarlig kritik eller inte så måste hon väl vara vänlig mot sina kunder? Jag kan inte skälla ut de jag möter i mitt jobb för att de kritiserar det jag gör. Och att lägga sig i andras sätt att uppfostra tycker jag inte man gör såvida barnet inte blir misshandlat eller nåt. Att diskutera det här är en sak. Jag hade reagerat likadant som mie.
Skrivet av    Agneta H, trean bf 8/11

Tråkig tant

men det är hennes problem. Det är nog synd om henne. Hon fick förmodligen uppleva hot och elakt beteende av sina föräldrar när hon var barn.
Skrivet av    -Amelie-

Blä!

Även om hon tycker det är en vettig uppfostringsmetod att hota så tycker jag att hon kan hålla det för sig själv?! Inte bara otrevligt utan också vanskligt. Själv har jag försökt förklara för min stora buspojke (tja snart fyraårige C, du har ju tom träffat honom *L*) att vad som än händer kommer jag aldrig att lämna eller gå ifrån stället utan honom om det inte är så att vi bestämt det innan (typ hos farmor & farfar). Jag tycker det är jätteviktigt att han vet det så att han inte skulle få för sig att gå någon annanstans för att leta efter mig om vi kommer ifrån varandra! Om då någon utomstående börjar hota med att jag går ifrån honom kan ju det få hemska följder (tänk ett bortsprunget barn på en flygplats...).
Skrivet av    Lilla P