Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nån som vet, storleken på *den* på liten hund...

Skrivet av Anonym
En bekant till mig har en liten malteser, han är verkligen hur liten som helst i mina ögon... (som är van vid min 25kg-vovve...)

Hur som helst, denne bekant kan inte förmå sig att fråga vet eller uppfödare för hon tycker det är pinsamt, om "snoppen" (vad heter det på hund?) är normal. De har liten pudel och cavalier king charles att jämföra med, både de raserna större men mindre utrustad, om man säger så... Men deras malteser, den är ENORM på honom! Han sitter ner och den sticker ut mellan fram- och bakbenen på honom, pekar ut åt sidan alltså, så han lätt kan slicka på den. Mellan 5 och 10 centimeter, om jag förstod henne rätt - alltså när han tar fram "hela paketet". Även själva "skapet" (hästspråk endast?) ser också stort ut på honom...

De undrar lite eftersom de oroar sig för om det ska fungera med en maltesertjej eller om vi måste ta till min stora hund - detta är förstås bara så som vi skämtar - nån måtta på blandis får det vara :-) !! Det är väl iofs som med människor, att det skiljer sig åt, men den är verkligen enorm, jämfört då med pudeln och cavalier king charles, som hon tidigare haft.
Svar på tråden: Nån som vet, storleken på *den* på liten hund...

Äh, va inte så blyg ;)

Nästa gång hon träffar uppfödaren är det väl bara att fråga. Om inte annat så märker väl uppf. om den är ovanligt stor. För jag antar att de har en bra relation till uppf. eftersom de funderar på att avla med honom. Dessutom borde det väl märkas på en utställning också. Domaren kollar ju sånt.
Skrivet av    Puffis

Artiklar från Familjeliv