Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

vilken association skulle ni få till

Skrivet av anna
ängelmagneter...? Gjorde kylskåpsmagneter idag där vi klippte ut vita änglavingar, klistrade på barnens ansikte (foto), lite glitter och en gloria av silverpiprensare. Fick dock höra att det var direkt osmakligt, tanken gick till döda barn enligt vännerna. Blev så osäker, hur hade ni tyckt?
Svar på tråden: vilken association skulle ni få till

oj vad svårt

men jag förknippar inte alls änglar med döden. Jag har flera gånger kallat mina barn för änglar, men samtidigt så vet jag att många har \"riktiga\" änglabarn. Jag tycker att att änglar hör hemma både i himlen och på jorden. Det är ju ofta som man ser bilder med barn som liknar änglar, typ på brevpapper osv. Och så finns det ju änglavingar som man kan köpa och sätta på ryggen. Inget som har med döden att göra tycker jag. Änglar är vackra och magiska. Änglar är vänner på jorden :)
Skrivet av    HElen

Håller med dig.

Och jag har två \"riktiga\" änglabarn. Jag tycker Annas magneter låter jättefina, och jag skulle bli jätteglad för en sån present :o)
Skrivet av    AniLov m/femman bf 21/1

Snälla barn tänker jag på

Inget annat.
Skrivet av    Petra m. 6 troll

Jag tänker på små keruber...

Det var först förra året som jag fick höra att man kallar döda barn för änglar. Jag har dock fortfarande fortsatt att kalla även levande barn för änglar - tycker inte att ett så fint ord ska undantas dom. För mig är änglar främst förknippade med godhet, skydd, kärlek, jul... så visst tycker jag att man kan göra små änglar av sina kids!
Skrivet av    Camelia

Men oj!

Jag tyckte det lät jättegulligt, men det är klart... Alla har ju olika erfarenhet och syn på det här med änglar. Jag kallar ju mina barn för mina änglar tex. Tror nog att de flesta kanske förknippar änglar bara med snälla barn och inte död.
Skrivet av    Mme Knorr