Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Räcker inte mjölken?

Skrivet av -Pixie-
Gustav har börjat visa missnöje vid bröstet. Han verkar tömma ett bröst på ca 2-3 minuter om han suger effektivt. Sedan släpper han, gnäller lite och liksom skakar huvudet fram och tillbaka. Om jag ger honom bröstet igen så suger han ett par tag och släpper igen.

Jag har börjat erbjuda andra bröstet när han gör så, för jag vet inte om det är så att mjölken helt enkelt tar slut? (Kan det vara så? Jag tror att jag läst någonstans att det hela tiden bildas ny mjölk..?) Ibland äter han lite mer från det andra bröstet, och andra gånger inte.
Svar på tråden: Räcker inte mjölken?

Gissar

Om mjölken börjar \"ta slut\" i det första bröstet så han fortfarande var hungrig när du erbjld det andra sskulel han äta från det lika mycket som han ätit från det första. Nu tar det ju inte slut, men efter ett tag rinner det långsammare och det kan vara då han blir lite missbelåten. Om du ammar från båda brödten varje gång bildas det mer ny mjölk än om du bara ammar från det ena så det är väl bra att göra det. Om han verkar äta upp helt från båda kan du \"intesivamma\" dvs ge båda brösten och sedan erbjuda igen efter 10 min, då tar produktionen mer fart. Vill han inte ha igen efter 10 min så finns det nog tillräckligt redan och missnöjet beror på något annat. Lycka till!
Skrivet av    miamamman

Tack för ditt svar! IMT

.
Skrivet av    -Pixie-

En del barn

äter \"klart\" ett bröst på väldigt kort tid. Jag tror inte jag satt längre än så när David var i Gustavs ålder. Ibland åt han från båda brösten och ibland inte, det berodde på hur hungrig han var. Mjölk har du definitivt, så länge han kissar och mår bra och så. Skulle mjölken \"ta slut\" av någon anldedning skulle han definitivt låta dig veta det...
Skrivet av    Alven

Tack för svaret! IMT

.
Skrivet av    -Pixie-

Jag tror

du gör rätt som erbjuder andra bröstet när han gör så. I den åldern blir de snabbare på att suga effektivt och behöver också mer.
Skrivet av    zukits

Artiklar från Familjeliv