Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Åt skogen, gick det :(

Skrivet av Knäckt :(
För det första så fick vi inte visa vår powerpoint-presentation, för sånt var inte acceptabelt hade ordf. beslutat utan att fråga ledamöterna.
Sen hade dom redan bestämt sig, det syntes på dom... Socialkärringen satt längst ner o bara log.
Under en timme framförde vi våra åsikter och svarade på frågor. Sen fick maken med sin advokat gå in o göra detsamma. Sen skulle dom tänka nån timme, så dom lovade ringa min advokat o delge beslutet. Och det gjorde dom sen.. dom beslutade att ansöka hos länsrätten om vård.

Konstigt nog så fick socialkärringen stanna kvar... men inte vi...

Jag mår så dåligt nu... bara gråter o gråter.

När det gäller mötet i tingsrätten så beslutades det att det ska göras en boende-, vårdnads- o umgängesrättsutredning.. vilket sker av soc. Dock begärde vi att en annan kommun eller en fristående utredare ska göra det... så det ser vi faktiskt fram emot.
Beslut om allt där kommer på onsdag em.
Svar
Har läst några
av dina inlägg, men jag fattar inte riktigt på vilken grund de här besluten tas. Vad är orsaken de anför till att dina barn omhändertas? Du skriver ju ngnstans att duklarar alldeles utmärkt att ta hand om barnen och att advokaten var chockad.
Skrivet av    seven
Jaha
det var i kommunens nämnd du var igår.(?) Men i länsrätten får du också vara med. Har du någon i rl som du kan stödja dig på i det här jätte-tunga. Du ska ju dra vardagen också. Tänker på dig och skickar styrka genom cyberrymden!
Skrivet av    Marianne
Förstår inte riktigt
varför dom vill LVU:a dom. Dom säger att det är för att jag lämnat ut vår gemensamma dotter till min man (snart fd.) utan deras tillåtelse.. men dom har aldrig sagt ett knyst om att jag inte fick. Och så för att jag inte brutit kontakten helt med honom, utan dom påstår att jag \"utsätter de andra barnen för honom\", trots att dom inte träffat honom på ganska exakt ett år... Vad vi väntar på nu, är att polisen ska kolla genom makens gamla dator för att se vilken form av bilder där finns.. eftersom det kom en anonym anmälan om barnporr. Jag har aldrig sett några och jag har ändå haft fri tillgång till hans dator o själv förnekar han.
Skrivet av    Knäckt :(
Ja...
det var hos kommunens nämnd vi var igår. Fick höra i dag att dom aldrig vågar gå på annat än soc förslag :( Men i länsrätten så bör vi då ha större chans. Risken är visst att dom inte förstår allt vad soc menar med sina konstiga formulerar och fina ord.. att för att inte verka dumma, så går dom på deras linje :( Men ev. ska vi kalla en socionom som jobbar frilans med just såna utredningar, att vara sakkunnig o därmed kunna \"plocka sönder\" utredningen.. om hon nu tycker som vi gör. Min advokat stöttar mig.. hon är nästan den enda jag har.
Skrivet av    Knäckt :(
Ja precis
i kommunnämnden har man ingen chans alls. Men tappa inte hoppet utan ta sikte på länsrätten. Vad bra om du kan få kontakt med denna frilanssocionom. Absolut värt att ge chansen!
Skrivet av    Marianne
ABsolut..
o nu är jag mer rustad.. eftersom tingrätten idag beslutade att min man har rätt till umgänge med vår dotter.. utan kontaktperson :-) Och vad jag har förstått, så ökar det våra möjligheter i länsrätten. Hoppas nu bara det är så. Min advokat sa att länsrätten brukar \"rätta sig\" efter tingrätten..
Skrivet av    Knäckt :(
Bra!
Upp med hakan! Jag är med dig i tankarna!
Skrivet av    Marianne