Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur är det att vara hemma med 2 tätisar?

Skrivet av Hella m Albin + bf 14/2
Ska ju om allt går bra få bebis i februari då kommer min son vara 20 månader. Hur är det att vara mammaledig med två tätisar? Hur har det varit för er? Hur har dagarna sett ut?
Svar på tråden: Hur är det att vara hemma med 2 tätisar?

Jag var hemma med två

tätisar på heltid i ca 10 månader innan den store började på dagis. Upp på morgonen, frukost. Lek. Påklädning. Mellis. Ut i parken ca 1,5 - 2,5 timmar/annan icke-hemma-aktivitet/ÖF. Lunch. Middagsvila/en eftermiddag i veckan ÖF. Lek (ute på sommaren). Matlagning och middag. \"Överlämning till pappan.\" =) Nattning.
Skrivet av    LottaJ

Tack för ditt svar

vilken åldersskillnad är det på dina barn?
Skrivet av    Hella m Albin + bf 14/2

Schemat ser ut precis..

som det vi kör med hemma, Wille går hos dagmamma nu 15 timmar /v men men de dagar som vi är hemma allihopa försöker vi komma ut så mycket som möjligt så Wille får rasa av sig. Det är ju ungefär så det ser ut på dagis/dagmamma med så jag tror det är nyttigt att man får in rutiner så snart som möjligt både för barnen och för oss vuxna. =) I början var det kaos, men nu börjar vi komma in i rytmen och allt flyter på bättre. Det allra bästa tipset jag kan ge är detta: gör klart en sak innan du börjar med nästa, den äldsta får lära sig att vänta ibland, jag försökte hinna med båda två samtidigt i början och det blev mest stress av allt. Lycka till!
Skrivet av    Liv m Wille o Filip

21 månader emellan här IMT

IMT
Skrivet av    Liv m Wille o Filip

Jag är hemma med tre..

.. tätisar och den fjärde kommer här i sommar. Jag har så här mellan barnen: 23 mån, 21 mån samt det kommer bli ca 16 mån till den yngsta. Jag tycker att det funkar fint för det mesta, men dagarna då man är trött kan man slita sitt hår. :O/ Det är oftast de dagarna alla vill ha hjälp samtidigt och någon hittar på hyss medan man hjälper den andre. Men överlag tycker jag att det funkar bra. Det som satt käppar i hjulet för mig är egentligen mina graviditeter som tagit ned min prestationsförmåga rejält. Barnen i sig funkar mest bra, och de leker alla tillsammans. (Tex nu innan vi skall gå ut leker de alla tre i rummet bredvid.) Mina tätisar är nu 5, 3 och 14 månader. Jag har en nioåring också, och han leker faktiskt bra med de små syskonen han med. :O) Svårt att beskriva hur det funkar, fråga om du undrar något.
Skrivet av    Pilla med brorsorna och lilla femman v 27

Just det..

Jag har inte dagis till någon av mina barn, men vi går på öppna förskolan och annat. På morgonen går vi upp allihop och skjutsar storebror till skolan, sedan far jag ut på äventyr med de yngre förmågorna. Vid 13-tiden hämtar vi storebror från skolbussen, och sedan är det fullt drag hemma tills pappa kommer hem och middagen står på bordet. (Aj då! Nu ljög jag! Middagen _skall_ stå på bordet tycker jag, för att hinna med lite kul tid sedan innan nattning osv, men den står sällan där. *skäms*) Så ser våra vardagar ut. Nu är det sommarlov och allmänt kaos med flytt och renoveringar, så nu ser det ut lite som det blir från dag till dag. :OP
Skrivet av    Pilla med brorsorna och lilla femman v 27

ute ute ute

hela dagarna oavsett väder/årstid = ) Jag måste säga att jag tyckte det var SÅ enkelt att ha två små! Tiden rullade på och alla var nöjda. Hela första året gick så fort och allt var så roligt! Det är det fortfarande men jag hade verkligen fått för mig att det skulle bli katastrof med två små och att det skulle vara så jobbigt. Men nope inget jobbigt alls! Förresten jag fick också andra bebisen i februari (fast 2004) och det var jätte mysigt att få då. Vintern var nästan slut och man hade det bästa framför sig - våren och sommaren! = ) Kram och lycka till!
Skrivet av    cerlise

Vad härligt att du tycker...

det är enkelt...själv tycker jag det är helknepigt ibland men så är också William high spirited så det står härliga till. Härligt men ibland blir det lite mycket...
Skrivet av    Liv m Wille o Filip

Funkar jättebra!

Vi är ute väldigt mycket, försöker hitta på något varje dag. Så här ser våra dagar ut: *Frukost, på med kläder och nya blöjor. Barnen leker en stund hemma medans jag kör av morgondisken och ev förbereder lunch. * Sen bär det ut, 2 ggr i veckan går vi till öppnis, annars är vi i lekparken tillsammans med min väninna som oxå har sina barn hemma. *Hem och käka lunch, vi leker, kanske lagar middag redan om vi ska ut på eftermiddagen. *Barnen sover, mamma vilar :) *Lite mellis innan vi går ut, antingen till lekplatsen eller om vi behöver handla mat /tillfredsställa mammas shoppingnerv ;) *Middag och pappa kommer hem och \"tar över\", M brukar bada barnen och läsa lite saga medans jag duschar/badar. Sen är det välling och i säng! Jag har 14 1/2 månad mellan barnen, ingen av dom går på dagis så det blir till att gå ut och leta rätt på andra barn :) Tycker faktiskt att det går himla smidigt, förväntade mig fullt kaos! Självklart finns det dagar som är upp och ner även här men dom glömmer man bort så fort *s*
Skrivet av    Sandra med tre

Fungerar utmärkt

Dagschemat ser ut så här på ett ungefär. Vakna Blöjbyte, insmörjning (båda barnen har atopiskt exem) Frukost Morgontvätt (lika bra att göra det efter frukost.) påklädning Ut och leka i lekparken/ÖF/eller nått annat kul Lunch Sova middag för Tova (Torkel sover när han vill). Leka inne Mellis. Ut och leka antnigen i lekparken eller på uteplatsen med badpool Pappa kommer hem. Middag... osv. har 15 månader mellan barnen.
Skrivet av    Susanna med Tova -03 & Torkel 041116

Underbart!

Men jag är väldigt tacksam för att öppna förskolan fanns då jag var hemma med båda mina :)
Skrivet av    Annika m R, L & N

22 mån. imt.

...
Skrivet av    LottaJ

Kanon!

HAr flytit på riktigt bra faktiskt! Har gaska precis 20 månader mllan jag med. Vi brukar pussla, läsa, kolla på film, vara i lekparken, gå på ÖF, vara hemma hos kompisar osv. Tycker det har varit kanon och är jättenöjd att vi valde att ha storasyster hemma istället för på dagis! De har stor glädje av varandra och vi har inge direkta tider att passa!
Skrivet av    Venus

en fråga

Blev lite nyfiken ang atopiskt exem. Lillgrabben på 5 månader har besvärande exem. Hittills så hjälper inget nå bra. Det finns säkert en massa oliak sorters exem, men vad är atopiskt exem?
Skrivet av    Blivande trebarnsmor

halloj!

Jo men jag måste faktiskt säga att jag tyckte att det var nästan sjukt lätt att ha två små. Jag gick liksom och väntade på att det skulle bli katastrof hemma. Men nä ingenting. Verkligen ingenting! Inte ens en gnutta svartsjuka. Allt bara flöt på. Jag tyckte, faktiskt helt ärligt, att det blev lättare med två små än att \"bara\" ha 1 barn. Jag vet, visst låter det sjukt! *ler* Min gravidmage var borta (trots en lätt graviditet) + att båda barne både sov och åt ordentligt från första början osv osv osv... Jag kan säga ett enda ord från det första halvåret - LYCKORUS! ...även om det fortfarande är \"sjukt\" lättsamt numera så var första halvåret så där konstigt sjukt lättsamt *skratt* Och jag lovar jag överdirver inte! Och nej, jag är ingen supermamma! Jag har bara, än så länge (!), mycket lättsamma barn = ) Svammel svammel... Kram
Skrivet av    cerlise

Bara jag som tyckt det varit jobbigt då?

Vi har 20 månader mellan barnen och storasyster var hemma fram till i mars. Då började hon hos dagmamma tre förmiddagar i veckan. Jag har tyckt det varit både och. Utan den större tjejen hemma skulle jag nog tycka att dagarna blev långsamma i början, när lillasyster sov mycket och inte var så aktiv. Men visst var det jobbigt i början när det tog en timme varje gång bebisen skulle äta, samtidigt som storasyster gjorde allt för att få uppmärksamhet. Hon öppnade alla skåp hon kom åt och vräkte ut allting, hällde ut mjöl på golvet (Jag bakar mamma!), drog ur alla kläder ur byrån, tog av sig rubbet varje gång hon skulle kissa och gjorde detta på golvet och jag vet inte vad. Och där satt man i soffan med en liten hungrig bebis... Jag skulle ljuga om jag inte sa att det var jobbigt. I vintras höll jag på att bli galen, framför allt tyckte jag det var så hopplöst jobbigt att ha båda med när det skulle handlas. Lillan fick sitta i sele på magen då och storasyster levde om i vagnen, skrek och rev ner saker från varenda hylla hon kom i närheten av. Det kändes som att all min energi gick åt till dom där viktigaste sakerna som måste göras, handla, fixa mat till allihop och hinna med att promenera med hunden. Jag fick ett nytt liv tycker jag när storsyster började hos sin dagmamma. Nu klarar jag av saker som shopping när hon är borta och så brukar jag förbereda middagen då. Sen finns det tid och ork till bus och gemensamma aktiviteter när hon är hemma. Det fungerar _så_ mycket bättre för oss!
Skrivet av    Nefertari

böjvecksexem

Ett annat ord för atopiskt exem är böjvecksexem. Exemet sätter sig oftast i böjvecken på småbarn. Tovas exem sitter i vristerna, ljumskarna, överarmarna och ansiktet. Torkels exem sitter på huvudet, magen och ljumskarna. På bebisar är just huvud och bål vanliga ställen för böjvecksexem. Exemet kan bli sämmre pga av allergi. Men beror sällan på allergi. Atopiskt exem ger en ökad risk för allergier och astma. Tova är konstaterat äggallerkisk och Torkel är allergisk mot nått, vi har bara inte kommit på vad.
Skrivet av    Susanna med Tova -03 & Torkel 041116

En fråga till

Det låter som om det är det minstingen har. Hans exem sitter vid vristerna, knävecken, armvecken samt kinderna. Både barnsköterskorna på BVC och en barnläkare har sett exemen men jag har aldrig fått nåt direkt namn på det. Får jag även fråga vad du smörjer med?
Skrivet av    Blivande trebarnsmor

Nädå..du är inte ensam..

se mitt inlägg ovan. Det som jag tycker kan vara jobbigast är just att allt tar sån tid med två så små...ibland tar det en hel förmiddag innan vi kommit oss ut och innan de båda är relativt mätta och belåtna..och när man väl kommit in igen är jag helt död. Wille trotsar som besatt just nu och när båda är uppochner vill jag bara gömma mig i en garderob..;) Wille har gått 15 timmar/v hos dagmamma (kommer att vara helt hemma i sommar) och de timmarna ensam med Filip har varit väldigt sköna, en liten andningspaus i vardagen. Då har vi mest slappat och legat och myst och bara njutit. Jag fick en chock när Filip kom och vardagen blev totalförändrad för jag hade aldrig hört nån säga att det är mycket jobb med två små...tror fö att det anses som att man \"klagar\" och att man är en sämre mamma för att man tycker att det är jobbigt ibland..men vilket annat 24timmarsjobb skulle man alltid gilla? Nå, jag älskar mina två små killar över allt annat! Och det blir bättre allteftersom Filip blir mer med.
Skrivet av    Liv m Wille o Filip

Artiklar från Familjeliv