Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Måste bara berätta

Skrivet av maria65a
Efter allt bråk med skolan sedan åk 4 så har dottern äntligen gått ut högstadiet *pust*

Skulle vilja ge årets risbukett till den mattelärare som tyckte att jag och exet skulle söka hjälp för våra psykiska problem då han ansåg att dottern var en söt och glad tjej (det stod i varandra utlåtande på utvecklingssamtalen "söt när hon skrattar"...) men hade föräldrar som pressade henne för hårt när vi påtalade att hon med hennes dyslexi hade svårt med läsetal i matten...

Dottern gick ut 9:an med i stort sett bara VG och MVG i betyg och bevisade för sig själv att hon inte bara var blond och söt utan faktiskt smart trots att många av hennes lärare fått henne att tro annat under åren.

Ska bli spännande att se hur det blir på gymnasiet...
Svar på tråden: Måste bara berätta

Åh vad skönt

Just högstadiet fasar jag för. Jag vet hur rektorn och lärarna kan vara på den skolan som sonen ska till. Nu vet jag ju lite mer om sonens rättigheter och kan bråka om det. Hoppas han får bra lärare med förståelse för dyslexi och inte nån som bara ser honom som dum. Hoppas det går lika bra för din dotter på gymnasiet och att hon kom in på en utbildning hon vill gå. Brukar vara bästa moroten för att orka studera.
Skrivet av    Maria m 3 och bf 7/7

Vad underbart det låter

att man trots dyslexi kan gå ut högstadiet med VG och MVG. Det ger verkligen oss andra en sporre. Hoppas det går bra för din dotter i fortsättningen. Själv hoppas jag att vår son verkligen får den hjälp han behöver nu när han börjar högstadiet och hans dyslexi äntligen är utredd.
Skrivet av    Annette med Linnéa, Macke och Tess

*rörd*

Duktig tjej du har!\"konstiga lärare det finns....*skakar på huvudet*men en stor famn med hennes älsklingsblommor från mig!
Skrivet av    susett

Hoppas...

Hoppas inte för mycket bara, vi har lyssnat på 3 år av \"det finns tyvärr inga resurser\". Jag har faktiskt vägrat att ens bry mig om det, det är inte mitt problem det är ett problem för skolan att lösa. Vi har fått höra att andra elever skulle få det sämre om alla dyslektiker krävde det vi har gjort... Det har varit otaliga elevvårdskonferenser, motsträviga lärare men en och annan bra lärare som faktiskt gjort att det funkat! Önskar lycka till!
Skrivet av    maria65a

Artiklar från Familjeliv