Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej!

Skrivet av Knattarnas mamma
Nykomling här!
Jag har mest hållt till på autismsnacket, men blev nyfiken när jag såg rubriken. Någon mer här med tre barn (eller fler) tätt? Jag känner mig lite udda ibland p g a att vi frivilligt utsatt oss för ett arbetsamt, givande och stundtals hysteriskt småbarnsliv. Vi mår alla bra men kommentarerna uteblir sällan. Vi har fått våra tre barn på 3 år och tio månader. Jättekul och mycket arbete! Någon som känner igen sig?
PS: Har varit hemma i fyra år. Äldste sonen 4 år(har autism) ska börja specialförskola nu till hösten.
Svar på tråden: Hej!

Hejsan!

Vi har mer eller mindre frivilligt utsatt oss för att skaffa 3 barn på 2 år och 11 månader. Min äldsta är oxå fyra och ska börja allmänna förskolan till hösten. De andra pojkarna får bli hemma tills mammadagarna är slut i årsskiftet. Jag har varit hemma hela tiden med mina pojkar och trivs kanon. Skulle gärna ha fler men varkeen kropp eller sambo orkar fler nu.
Skrivet av    Mysaan med boysen

Åhhh...

Du slog mig med hästlängder! Nu är t o m jag lite impad. Går det bra då? Har det funkat rent praktiskt tycker du? Min autistiske son, den äldsta, lång och stor, har jag i syskonvagnen brevid tremånaders-sonen. Min 2,5 - åriga flicka går brevid och håller i. Bara en sådan sak...Nu brakar väl vagnen snart tänker jag och fyller på fyra liter mjölk och middagsmaten. Mannen kommer alltid hem när knattarna sover. Så ingen avlastning där inte. Men vi har vant oss...
Skrivet av    Knattarnas mamma

fler ""tokar" här...

jag har 4 barn på 6år och 10 mån. De tre sista på 3 år och 3mån. Tycker det funkar bra men lillan är ju bara 2 veckor idag *ler*. Vet att det finns flera här som har ännu fler och ännu tättare. Grattis till din trio.
Skrivet av    Lisa med 3+Filippa 2/6

Välkommen hit!

Ango kallas jag och har tre barn som väl faller under kategorin tätt. Det är 3 år och 8 månader mellan 1:an och 3:an. I familjen finns även två tonåringar (med 12 mån mellan) så nog är det fullt upp emellanåt (läs: förjämnan *ler*). Mer om oss på min infosida. Hoppas du ska trivas här! Kramisar
Skrivet av    Ango m. Paulina -00, Simone -02 & Victor -04

Väntar mitt...

tredje barn på tre år och det är nr 4 i syskonskaran och nr 12 i barnbarnsskalan (på min sida). :-)
Skrivet av    Asereht

Hej - en till....

som gillar att göra livet svårt för sig *skojar bara* men visst är det körigt och fullt upp ibland. Anna heter jag och vi har 4 barn på 6 år. Men visst är det hrligt när det händer något...
Skrivet av    Anna-m-4

Välkommen!

Kallar mig för Hannanon & har 5 bus ungar. Varav 4 tätisar:-)
Skrivet av    ::Hannanon m 5::

Fungerar kanon!

Jag har ju 19½ månad mellan D och T. När T föddes så hade D redan ratat vagnen trots att vi ofta gick långa promenader med hundarna. När M kom så satt T fortfarande i vagn. Så vi hade en syskon vagn som användes kanske 3 månader sedan hade jag den med mig 1 månad trots att T aldrig åkte i den. Allt fungerar bara bra. Eftersom sambon jobbar skift så har jag alltid avlastning någon av barnens vakna tid. Vi åker och storhandlar alla ihop och har skitkul. Testade det en gång när M var 5 månader och det var lite jobbigare än jag trodde så det projektet lade jag ner. Mina barn är ganska självgående oxå så jag har ganska mycket tid över till annat än dem. Bara de har möjlighet att välja att vara i samma rum som mig. Barnen älskar varandra och har skitkul ihop.
Skrivet av    Mysaan med boysen

Vi har tre barn på 3 år och 4 mån!

Visserligen hade vi inte planerat att ha alla barnen så tätt eller att trean skulle komma nu alls... men det är lika roligt, underbart, jobbigt, kaotiskt och härligt ändå! :0) Visst får man en del kommentarer och dom står jag ut med utan problem. Tycker inte att det är så värstans jobbigt trots allt. Inte är det värre med tre än med en om jag ska gå på mina känslor! Att ha en, var _då_ (när jag bara hade en) lika jobbigt som jag nu upplever det att ha tre! När en skrek då, var jag i upplösningstillstånd, grät och ville säga upp mig. När en av tre gråter nu, är jag nöjd och tycker det känns helt ok. Nu kommer uppsägningskänslan först när tre stycken gapar, skriker, gråter och trillskas samtidigt! Så allt är som dom säger, relativt! Jag har oxå vart hemma i fyra år! Har visserligen pluggat lite smått under hemmavistelsen, på distans och nån kurs på plats på skolan. Men annars har jag vart sjukskriven alla tre grav. och sen vart hemma med mina små! Älskar att vara gravid (trots krämpor), föda barn och ha småttingar! Skulle egenligen rätt lätt kunna skaffa en till snart... men samtidigt så känner mitt logiska jag... att jag måste vila lite från det där ett tag (om inte annat så iaf kroppen). Så jag tänkte vila upp mig några år innan jag ingår projekt bebisverkstad igen. Får väl se om det blir en, två eller tre då... *s* Barnen är iaf mitt liv och jag älskar att vara mamma och ta hand om dom!
Skrivet av    Linn m. Neo, Ronja & Juni

Har 4 barn på 2år 10mån...

tvillingar som blir 3 år 28/8, flicka 1 år5mån och en pojke nästan 3 veckor.Har även en pojk 13år, pojk snart 8år och en flicka snart 6år:-)) Folk är alltid tvungen att kommentera våran barn-antal och att de är så tätt och minstingen har knappt hunnit komma ut när alla frågar när nästa barn kommer! Visst är det ibland arbetsamt och smått hysteriskt med många småbarn men också så otroligt givande!Alla tror att det måste bara vara såå jobbigt och när jag säger nej så tror de nästan inte på mig!
Skrivet av    mirka m.6barn+Victor 050530

Vilka

trevliga inlägg! Nu känner jag mig inte så udda helt plötsligt. Jag älskar att ha familj och jag älskar att vara hemma med dem! Eftersom det inte finns några mammor i vårt område med många barn eller \"tätisar\" har jag tyckt att det har varit tråkigt att standarden alltid måste vara två barn, med 2,5 år emellan. Våra tre \"tätisar\" har dessutom lite större halvsyskon på 13 och 11 som kommer varannan helg. Det är naturligtvis (och har varit) lite extra kämpigt att ha ett handikappat småbarn men man blir påmind om vad som verkligen är viktigt i tillvaron. Det är hans gåva till oss. Äldste sonen har lärt oss att tagga ner lite och att inte ha en massa krav på livet. Fast det där sista håller jag fortfarande på och lär mig...
Skrivet av    Knattarnas mamma

Pga tvillingar så

Har vi också fått barn tätt. 3 barn på 1 år och 7 mån.... Det är stundtals välidigt kämpig! Eller ska jag vara ärlig så är det till 90 % kämpigt. När alla tre är på bra humör så är det underbart =) Men jag gillar ändå inte alla kommentarer om att det måste vara såååå jobbigt med alla barnen. Visst är det jobbigt men inte så jobbigt att alla måste bry sig i det. KRam
Skrivet av    Nette m Alice-02+Ville&Tuva-04

håller med,

har också som du tre tätisar.tjej ,kille&tjej födda -99 o -01.
Skrivet av    andromeda

häftigt!

-
Skrivet av    andromeda

Jodå

Känner igen både jättekul och mycet arbete :-) Våra tre busungar här hemma är födda på 3 år och 6 månader. Nu väntar vi nummer fyra och vår äldste kille kommer att vara lite drygt fem år när lill*n tittar ut. Jag har också varit hemma sedan Alfons föddes och det kommer jag fortsätta med i många år till skulle jag tro.
Skrivet av    Madde B bf 11/9 + en hög till

Ja då..

det finns fler. Har fått mina 3 barn på 3 år o 3 månader=)
Skrivet av    Marie,Linus00;Evelina02 & Emilia04

Vad kul! Vi har snart 4 barn på 5år, och..

.. en storebror där det är ett hopp. Roligt med fler som vill ha många barn tätt. Vi försökte få till det tätare mellan de tre täta (tycker itne de är täta, men andra tycker det. ;O)) men så blev det inte. Så kommer i stället en liten femma så tom jag tycker det är tätt. Helt oplanerat, men väldigt välkommet då vi fick reda på att det gick bra medicinskt. (Lite speciellgraviditet pga många kejsarsnitt.) Jag har varit hemma i dryga fem år. Roligt med någon mer som prioriterar det med allt vad det innebär. Det är ju lite annorlunda än att ha dagis till barnen, och inte så vanligt heller har jag märkt. Välkommen hit!
Skrivet av    Pilla med brorsorna och lilla femman v 27

Vad roligt med..

.. många kusiner. Mitt femte barn är det femte i barnbarnskaran också. *S* Har du eller mannen många syskon?
Skrivet av    Pilla med brorsorna och lilla femman v 27

Vi har ett litet gäng...

med fem barn på lite drygt 6½ år. Äldsta sonen fyllde sju år i tisdags (född i juni-98 alltså), sen har vi dotter född nov-99, dotter född mars-02, son född maj-03 och så minstingen som är född i januaria i år. Längsta hoppet är mellan tjejerna (nummer två och tre) där det skiljer 2 år och 3 månader. Tätast är det mellan trean och fyran där det skiljer 15 månader. Känner oss lite udda i bekantskapskretsen. Tänk om alla vi, med många små täta, kunde bo på samma ställe istället, så kunde alla med bara ett eller två barn och inte så tätt få känna sig udda ;-).
Skrivet av    missX+AlbinTildeFelineIndreLovin

Nej...

maken är yngst av tre och på hans sida finns bara en kusin till barnen och jag är äldst av två men har även en styvbror så rent principiellt är inte alla barnbarnen biologiska. Men vi är ju samma familj så vem bryr sig. Syrran har 5 barn, styvbrorsan 3 och vi väntar nr 4. :-) Det är livade familjetillställningar hos oss, barnen är alla mellan 1-15 just nu. En 15, en 13, en 12, tre 10, en 8, två 4, en 3 och en 1 för tillfället. *s*
Skrivet av    Asereht

JA!

Visst skulle det vara underbart! Så fort man gick utanför dörren: - Hej, hej! Vi ska till lekplatsen vid tiosnåret, kommer ni? (Och ingen skulle ta för givet att man MÅSTE ha eget rum när man fyllt två !) Ps: Vill ni höra veckans kommentar? Här kommer den: - Guuuud vad jobbigt med så många små samtidigt. Jag fattar inte att du orkar! Jag ska inte ha mer än två, två är perfekt! - Jaså, ungefär som de flesta andra då. - Jamen, två passar perfekt in i en VOLVO! Jag skrattade högt faktiskt. Jag kommer nog hellre välja bil efter familjen än tvärtom. Kram till er alla från mig!
Skrivet av    Knattarnas mamma

Jag skulle ha svarat...

Men fem passar ju perfekt in i en Toyota Previa ;-)! Det är lustigt hur vissa prioriterar. Välja familjemängd efter bil. Håller med dig; väljer ju hellre bil efter familjemängd än tvärtom. Vi får helt enkelt ta och flytta ihop allihopa. Hyra nån by nånstans där minimumantalet barn borde vara fyra eller nåt ;-).
Skrivet av    missX+AlbinTildeFelineIndreLovin

Lite fortsättning..

var tvungen att rusa in på Tradera och lägga ett sista-minuten-bud. Det blev ju fel i förra inlägget. Jag missade vilket snack jag var på. Trodde att det var på 4Barn+, men jag är ju på Tätt mellan barnen *virrhöna* Byn skulle ju vara för oss med ett gäng tätisar och helst som man hade hemma så att alla hade lekkompisar hela dagarna. Vilken utopi *drömmer mig bort*!
Skrivet av    missX+AlbinTildeFelineIndreLovin

Hej och välkommen hit!

Har tre små tjejer, Isabelle som är född i augusti -01, Angelica i juni -02 och så lilla Miranda som kom i december -04.
Skrivet av    Carina med Isabelle, Angelica & Miranda

Ja,

den drömmen hänger jag med på...:-)
Skrivet av    Knattarnas mamma

Vad kul det låter. Jag ljög ju faktiskt..

.. förresten, jag var lite snabb att tänka efter. Mina barn är inte de enda barnbarnen på min mans släkts sida. Hans bror har två också. Tyvärr ses vi inte så ofta eftersom vi bor långt ifrån varandra. Men man kan ju säga att vi står för merparten av barn iaf. *S* (Peter och jag har varsin bror.) Biologiskt eller inte spelar mindre roll. Jag har aldrig skilt på sådant. Härligt med roliga släktträffar för barnen. Jag och brorsan var de enda i släkten tills vi blev rätt gamla och vi fick kusiner. Det går väl an, men oj vad vi önskade oss andra barn i släkten. :O)
Skrivet av    Pilla med brorsorna och lilla femman v 28

Artiklar från Familjeliv