Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Aktivitetstips som passar stora och små?

Skrivet av Madicken-m4
Skulle behöva tips sommarlovs aktiviteter som passar både 1,5 åringen och 10-12 års barnen.

Kan bara komma på Skansen *S*
Svar på tråden: Aktivitetstips som passar stora och små?

Kolmården förstås

Var vi på förra sommaren - passade ypperligt ;-) Astrid Lindgrens värld var vi på för tre år sedan (1,9,11 var de då) - det var på gränsen för de stora
Skrivet av    EOL

Kolmården...

bokade jag i går *S* ALV var vi på när tjejerna var små och åker gärna dit igen när småtrollen är större :-)
Skrivet av    Madicken-m4

Dum fråga men

vad finns det att göra på ALV, går man bara runt eller är det olika aktiviteter? Vi funderar att åka dit med vår 4-åring, är det en lagom ålder?
Skrivet av    cammis

Vi ska åka till Öland

Djurparken (eller vad den kallas numera) har ju både djur och vattenland. Tänkte lämna av de stora vid vattenlandet och sen ta lilltösen och titta på djuren. Så här långt är de stora med på det iaf (de är 13 och 15). ALV tänkte vi vänta något år med och då får vi nog inte med de stora barnen.
Skrivet av    Annette med Linnéa, Macke och Tess

Sommarland! är

perfekt för stora och små :) Där finns det både bad och åkattraktioner. Vi ska dit på tisdag med en 13-,7-,6- och 3-åring plus en bebis. Vi har varit där flera år i rad nu, men så bor vi också nära. Men ni kanske har långt dit?!
Skrivet av    Camilla & Co.

När vi var där..

var det uppträdanden på stora scénen och små teatrar runt om i parken. Barnen kan gå in och leka i dom små husen och hälsa på alla sagofigurerna. 4 år är en perfekt ålder :-)
Skrivet av    Madicken-m4

Bra tips :-)

Vi bor i huvudstaden och du menar den i Skara, eller? Vey inte hur långt det är *S*
Skrivet av    Madicken-m4

Lite för..

långt för oss tyvärr annars öåter det ju helt perfekt :-)
Skrivet av    Madicken-m4

Ja, jag menar den i

Skara. Det kanske finns fler Sommarland ;-) Skulle tro att ni har ca 40 mil dit. Men det finns ju stugor och camping precis i närheten. Hoppas ni hittar nåt resmål som passar er. Trevlig sommar :) !
Skrivet av    Camilla & Co.

Eskilstuna ParkenZoo

tycker vi är bra. Vi brukar åka två familjer med barn 10 barn mellan 1-16 år. Djurparksdelen är väldigt vacker och när man tröttnat på den finns nöjesfältet. Tänk på att ta med matsäck. Det är svindyrt därinne. Furuvik är också jättebra, för tivolidelen överskådlig så man törs släppa de lite större barnen och vet att man hittar på dem igen. trevlig sommar !
Skrivet av    Cajomima

Tack det samma :-) imt

:-D
Skrivet av    Madicken-m4

Hur gör ni med...

boendet? Bi har alltid bott på Hotel Statt med inträde på Zoo men nu har vi ju 2 barn till. Ev åker min man och dom 2 stora dit.
Skrivet av    Madicken-m4

Vi var där förra året

och det var verkligen att rekommendera. Barnen var då 14, 12 och 1 år. Alla verkade få något ut av det. Vi bodde i husvagn på campingen.
Skrivet av    Annette med Linnéa, Macke och Tess

Vi var där med vår 4-åring förra året

Tror det passar jättebra för en 4-åring, speciellt om de är bekanta med Astrid Lindgrens figurer. Sedan är det ju även till viss del som en stor lekplats med rutschkanor m m. De kan ju gå in i de olika husen m m. En del hus är i mindre skala så att bara barn kommer in i dem vilket jag tror barnen tycker är kul. Figurerna går även runt i parken när de inte uppträder så man kan möta Pippi eller Karlsson gående. Inte direkt något krimskrams eller karuseller och sånt vilket jag tycker var skönt.
Skrivet av    I & S

Liseberg var toppen

för vår familj. I sommar tänker vi åka till Birka (kanske inte så kul förutom båtturen för lillasyster) och sedan blir det Kolmården som även 15-åringen verkligen ser fram emot. Sol och bad brukar ju passa alla, men det gör vi på hemmaplan med världens finaste sandstrand ????
Skrivet av    Britta&Olivia

Artiklar från Familjeliv