Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

AF kundtjänst

Skrivet av Maria
Vad är syftet med det egentligen?
Kan de ge råd och stötta så är väl det bra, men detta att man ska redovisa jobb man sökt och hur mycket man jobbat, varför?
Häromdagen skulle jag ringa dit och kom till en urgrinig människa som sa att hon fick 25 träffar på jobb jag skulle söka, annars skulle min handledare kontaktas och avgöra om jag ska bli utskriven. Precis som jag trodde var det kväll/natt (det fungerar inte i vår familj), alldeles för långt borta och dessutom krävdes körkort på samtliga jobb, vilket jag inte har. Min handledare och jag är överrens om detta och det har aldrig varit något problem, men det spelade ingen roll sa kvinnan.
Nu ringde jag min handledare alldeles skakad av kvinnans hot och hon bara skrattade åt det och sa att jag ska söka det som går.
Jag tycker att man mår tillräckligt dåligt som det är, jag känner mig helt omyndigförklarad av denna ständiga koll, det räcker väl att handledaren vet vad man söker? Jag har redan ont i magen inför nästa samtal dit, är rädd att de ska börja tjafsa ännu mer om indragen a-kassa etc. fast jag inte gör något fel. Kanske jag har missat poängen med det?
Svar på tråden: AF kundtjänst

Otur

Du råkade nog bara på ett måndagsexemplar av handläggare på kundtjänsten *s*. Jag har rapporterat sökta jobb en gång och fick prata med en jättetrevlig tjej. Det var varken hot eller krav utan hon tyckte mina 25 sökta jobb på 3 månader var helt ok och frågade sedan hur jag upplevde hur det var att söka jobb just nu. Risken att du ska få samma människa nästa gång är nog rätt liten. Bra att din vanliga handläggare är på din sida; han/hon borde nog ta upp det med sin arbetsplats att arbetssökande inte ska bli bemötta så som du blev bemött!
Skrivet av    CS

Håller med...

Min man sökte jobb och rapporterade in att han sökt 10-15 jobb. Han blev mer eller mindre utskälld av en handläggare som sa att han borde sökt 100-tals. Så många lediga jobb fanns inte i hela landskapet och angränsande vid den tidpunkten och det finns ju en gräns för pendlandet och flytt om man har familj och en med jobb. Nästa gång han ringde sa han bara att han sökt uppemot 100 jobb och fick en massa beröm. Det fanns ju ingen som helst sanning i det... Slutsats: var inte ärlig!! Ljug ihop att du sökt en massa, sök sen alla jobb du kan naturligtvis, det handlar ju inte om att ljuga för att slippa jobba.
Skrivet av    mi

Artiklar från Familjeliv